Dansk økonomi holder sig fri fra recession

Dansk økonomi holder sig i sporet og er ude af recession. Tallene opjusteres en smule - men det går langsomt.

Dansk økonomi holder sig fri fra recession

Dansk økonomi klarer skærene og holder sig fri fra recessionens greb. Reviderede tal fra Danmarks Statistik opjusterer den økonomiske vækst (BNP) fra 0,3 til 0,4 procent i årets første kvartal.

Og selv om det ikke er store sager - så betyder det, at vi undgik recessionsfælden, da de to øvrige kvartaler gav et fald i væksten på henholdsvis 0,1 og 0,2 procent.

- Samlet set er nationalregnskabet i dag revideret i positiv retning, men det ændrer ikke ved bundlinjen, som fortæller en sløj historie om dansk økonomi, der fortsat sidder fast i en lavvækstfælde, siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg.

Han peger på, at det ser helt galt ud, hvis man tager et kig på årsvæksten i dansk økonomi. Sammenligner man første kvartal 2012 med samme kvartal 2011, vokser økonomien med blot 0,3 procent over et år.

- På årsbasis er der tale om faldende offentligt forbrug, ligesom det samlede bidrag fra nettoeksporten er kraftigt negativt, idet importen voksede mere end eksporten i 1. kvartal 2012, siger Bo Sandberg.

Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, mener, det grundlæggende set er værd at glæde sig over vækst i en tid, hvor Europa enten har nulvækst eller reel tilbagegang.

Cheføkonomen påpeger, at dansk økonomi står godt i sammenligningen med vores sydlige naboer - til gengæld kommer vi ikke uden om, at væksten også i 1. kvartal lå under væksten hos vores nordiske brødre.

- Og dagens tal ændrer ikke ved det grundlæggende budskab. Dansk økonomi kæmper fortsat for at slippe ud af krisen. Vi frygter, at kampen kan komme til at være længe. Der er desværre ikke udsigt til høj vækst foreløbigt, mener Steen Bocian.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.