Dansk økonomi viser igen fremgang

Dansk økonomi vokser en smule i tredje kvartal, og det kommer bag på økonomerne. De havde forventet et fald.

Dansk økonomi vokser i tredje kvartal med 0,5 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Og det kommer bag på økonomerne, der havde forventet et fald, fordi der ikke for alvor er kommet gang i væksten efter krisen.

Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, siger, at dansk økonomi undgår sort fredag, som det var ventet.

- Forud for dagens danske BNP-væksttal var der frygt for en sort fredag for dansk økonomi i bogstaveligste forstand. En BNP-vækst på 0,5 procent i tredje kvartal må siges at være en positiv overraskelse, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

- Man skal altid være varsom med at konkludere for bombastisk på baggrund af et enkelt kvartal. Den overordnede fortælling om dansk økonomi er fremdeles, at retningen nu er entydigt positiv, og at vi med lidt god vilje er skiftet fra første til andet gear, siger cheføkonomen i en pressemeddelelse.

Hos Landbrug & Fødevarer mener man, at dansk økonomi er ved at bygge formen op. Men selv om tallene dette kvartal overrasker positivt, er der dog stadig lang vej til, at dansk økonomi når topformen.

- Det er først og fremmest på hjemmebane, at det har knebet med at skabe resultater. Her har vi set et fald i privatforbruget på 0,6 procent, siger brancheorganisationens cheføkonom, Thomas Søby.

- Samtidig er eksporten faldet 0,2 procent som følge af manglende vækst på nogle af Danmarks vigtigste markeder sideløbende med uro i Østeuropa og Mellemøsten. Så også på udebane kniber det, siger Thomas Søby.

Samlet er dansk økonomi eller bruttonationalproduktet steget med 0,8 procent i årets første ni måneder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.