Dansk OL-guldvinder: Regner ikke med Rio

Roeren Rasmus Quist tror ikke på, at han er med til OL i 2016. En af årsagerne er en presset økonomi.

Dansk OL-guldvinder: Regner ikke med Rio

Roeren Rasmus Quist, som vandt OL-guld i dobbeltsculler i London sammen med Mads Rasmussen, overvejer lige nu, om han skal satse på de næste olympiske lege om fire år i Rio de Janeiro.

Lige nu hælder han til et nej, da han som roer ikke har mulighed for at tjene særlig mange penge.

- Jeg har ikke umiddelbart planer om at fortsætte til Rio. En af de store knaster er økonomien. Der er ikke nogen opsparing og pension, og ens almindelige arbejdskarriere er sat på standby, så man halter efter hele livet, når man roer, siger Rasmus Quist.

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) håber at kunne forbedre den økonomiske situation for danske atleter ved at få virksomheder til at byde sig til med flexjob.

Umiddelbart har OL-guldvinderen, der frem mod legene i London blev støttet med et månedligt beløb af Team Danmark, svært ved at vurdere, om et flexjob er foreneligt med en seriøs sportskarriere.

Rasmus Quist skal se et konkret jobtilbud, før han kan tage stilling til det.

- Det kommer an på arbejdet, men umiddelbart tror jeg ikke på det.

- De sidste ni måneder før et OL er det umuligt at arbejde ved siden af. Det er niveauet for højt til, hvis man vil kæmpe med om medaljer.

- Hvis man som mig har et barn, sin træning og et arbejde, så kan man ikke passe det hele. Det kan kun lade sig gøre at passe to af tingene, siger Rasmus Quist.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.