Dansk OL-håb: Jeg skal hakke et sekund af før Rio

Andreas Bube klarede ikke kun VM-kravet ved Diamond League-stævne i Stockholm. Han kom også under OL-kravet.

800 meter-løberen Andreas Bube vil inden for de næste 12 måneder forbedre sig markant frem mod OL i Rio de Janeiro.

Den 28-årige dansker er indstillet på, at han snart skal forbedre sin tre år gamle rekord på 1 minut 44,89 sekunder.

- Jeg skal rykke mit resultatniveau, så jeg står i Rio og kan løbe mig i en finale.

- Det kræver, at jeg kan pille et sekund af min personlige rekord, siger Andreas Bube efter, at han torsdag kom under kravet til VM i Beijing om tre uger samt Danmarks Idrætsforbunds OL-krav til legene i Brasilien.

Det skete ved et Diamond League-stævne i Stockholm, hvor danskeren blev nummer to i tiden 1 minut og 45,78 sekunder.

Andreas Bube gjorde sidste år comeback efter 14 måneders skadepause, og lårskaden har sat hans udvikling i stå i en periode.

- Skaden hev et år ud af min kalender, fordi jeg stort set ikke kunne løbetræne. Jeg har bygget det langsomt op fra nul - eller næsten nul - igen, siger Bube, som nu føler, at han nærmer sig niveauet fra 2012, hvor han både var stabil og løb hurtigt.

- Bare det, at jeg kan træne, er et fremskridt. Jeg skal tilbage til den træning, jeg havde i 2012, hvor jeg løb hurtigt og meget stabilt omkring 1 minut 45 sekunder.

- Jeg kan se, at jeg er ved at være tilbage på mit træningsniveau fra dengang, men det har næsten taget mig to år om at komme tilbage, sige han.

Om tre uger gælder det VM i Beijing, og Andreas Bube vurderer endnu ikke, at han lige nu kan løbe sig i en VM-finale.

- Jeg håber, at jeg kan overraske ligesom sidste år, hvor jeg blev nummer fire til EM. Men mine tider har ikke været sådan, at jeg tænker "wauw".

- For at komme i en VM-finale skal man have kapacitet til at løbe 1 minut og 43 sekunder, og det er mine tider ikke til. Jeg vil være glad for en plads i semifinalen.

- Jeg har tidligere vist, at jeg kan klare mig til store mesterskaber, hvor der ikke bliver løbet helt hurtigt fra start, fordi slutspurten er til min fordel.

- Til VM kan de indledende heats være taktiske, men i semifinalerne bliver der løbet stærkt, fordi der er så mange gode folk med. Jeg burde komme videre fra et halvtaktisk indledende løb, siger Bube.

VM i Beijing afholdes fra 22. til 30. august. Næste års OL i Rio de Janeiro foregår i midten af august.

Verdensrekorden på 800 meteren tilhører kenyanske David Rudisha og lyder på 1 minut og 40,91 sekunder. Rekorden blev sat ved OL i London for tre år siden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.