Dansk popband spiller sjældent tv-hitsangen

Choir of Young Believers leverede et hit til serien "Broen". På Roskilde Festival 2016 spillede de sangen live for første gang i flere år.

I tre sæsoner af DRs dansk-svenske krimiserie "Broen" var det tonerne af Choir of Young Believers' "Hollow Talk", der bød seerne velkommen til det dystre tv-drama. Og selv om sangen har gjort meget godt for det danske band, har hittet i sin fulde længde faktisk været skrinlagt i flere år, når bandet optrådte.

Det fortæller bandet efter deres koncert på Roskilde Festivals Avalon-scene torsdag.

- Vi måtte lige finde den på Spotify forleden for at blive mindet om, hvordan den lyder. Normalt spiller vi kun versene til koncerter, men nu spillede vi sangen i sin fulde længde for første gang i flere år, fortæller Jannis Noya Makrigiannis, der er forsanger og sangskriver i bandet.

Til koncerten var flere tusinde mennesker mødt op for at høre musik fra bandets tre albums, hvoraf det nyeste, "Grasque", både indeholder sange på dansk og engelsk. Og var det tv-hittet, de var sultne efter, fik de, hvad de kom for.

De karakteristiske klavertoner i sangen har været en inspiration for mange. På YouTube findes den i adskillige coverversioner, og i dansk X Factor er den også blevet sunget af flere deltagere på skærmen. Choir of Young Believers er smigrede over, at nummeret når så bredt ud, men det er ikke alle fortolkninger, der falder i gruppens smag.

- Vi har det lidt, som om vi skal generobre den. Det er fint, at den har været med i en politiserie, men for nylig hørte vi en helt klam og flødeagtig version, som en nordmand har sunget i et talentshow, og det var nedtur. Vi har jo selv meget følelsesladede elementer med i sangen, men vi prøver at balancere det, forklarer Makrigiannis.

"Hollow Talk" stammer fra 2008-albummet "This is for the white in your eyes", og sangen har utvivlsomt sat fart på bandets succes i både Danmark og udlandet, forklarer de.

- Vi elsker den stadig, og den har gjort, at vi er kommet bredt ud. Sangen har gjort meget godt for os, og det er da lidt ærgerligt, når den bliver misbrugt på en eller anden måde, siger Jannis Noya Makrigiannis.

Han var selv 24, 29 og 33 år på tidspunkterne for sine tre albumudgivelser med Choir of Young Believers. Undervejs er der sket mange ændringer i bandets holdbesætning og Makrigiannis' eget liv, og derfor er det helt specielt at spille en koncert med sange, der er håndplukket fra de tre meget forskellige perioder i hans liv, forklarer han.

- Det er lidt ligesom at se billeder af sig selv, fra da man var yngre. Hvis man er i humør til det, er det fedt at blive mindet om gamle dage. Og andre dage synes man måske, det er klamt, smiler sangeren.

Der er plads til 12.000 festivalgæster i Avalon-teltet. Til eftermiddagskoncerten med Choir of Young Believers torsdag eftermiddag måtte en del af publikummet dog nøjes med at stå udenfor teltdugen, fordi der simpelthen ikke var plads.

Jannis Noya Makrigiannis kan ikke lade være med at smile over det, for nu har han endnu et godt Roskilde-minde til det mentale fotoalbum.

- Man er blevet skolet hernede, synes jeg. Jeg har fået mange oplevelser og kysset med mange piger her, siger han.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst