Dansk profil kritiserer EM-program: Helt håbløst

Programmet giver Makedonien en klar ulempe mod Danmark, selv om makedonerne vandt deres indledende gruppe.

Makedonien vandt den indledende gruppe foran Tyskland og Slovenien, men har et hårdt program i mellemrunden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Makedonien vandt den indledende gruppe foran Tyskland og Slovenien, men har et hårdt program i mellemrunden. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Når Danmark onsdag møder Makedonien i en afgørende kamp om semifinalepladserne ved EM i håndbold, kommer danskerne med friske ben og to dages kampfri optakt.

Det står i grel modsætning til modstanderne fra Balkan, der mindre end et døgn forinden har spillet mod Tjekkiet.

Makedonerne vandt ellers deres indledende gruppe, men den flotte præstation har ikke medført en belønning i EM-programmet. Snarere tværtimod.

- Det er helt håbløs planlægning. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det på dette niveau kan være muligt, at forholdene for holdene skal være så forskellige, siger den danske playmaker Rasmus Lauge.

Vinderne af gruppe C og D, Makedonien og Spanien, blev udstyret med hele tre kampfri dage efter afslutningen på den indledende runde.

Til gengæld skal begge hold afvikle de tre mellemrundekampe i løbet af fire dage. Det giver nummer to i de to grupper, Danmark og Tyskland, en fordel, mener Lauge.

- Helt klart. Vi kan holde den samme rytme. Vi har endda to dage pause før den sidste kamp. Det er unfair.

Danmark stod i præcis den samme situation for to år siden ved EM i Polen.

Her var danskerne flyvende i indledende runde, men blev "belønnet" med to afgørende mellemrundekampe mod Sverige og Tyskland på mindre end et døgn. Det var formentlig medvirkende til, at holdet gik glip af semifinalen.

- Alt så lovende ud, men så skulle vi spille to gange inden for 20 timer. Hvad er det for noget? Hvad tænker de på i EHF?

- Det er jo et eller andet sted at ødelægge det for de hold, der har gjort det godt i gruppefasen. Skal de have en kæmpe ulempe i mellemrunden? Jeg synes virkelig, det er håbløst, fastslår Rasmus Lauge.

Makedonien møder Tjekkiet tirsdag aften klokken 20.30 og skal vinde for at holde liv i håbet om en plads i semifinalen. Onsdag klokken 18.15 venter så mødet med Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.