Dansk reservekeeper bliver høj på straffesucces

Med fire redninger på straffekast har Althea Reinhardt grebet chancen som reserve for Sandra Toft ved EM.

EM håndbold for kvinder i Sverige 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

EM håndbold for kvinder i Sverige 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

I åbningssejren mod Montenegro snuppede hun et ud af to straffekast. I onsdagens 23-19-sejr over Ungarn fulgte hun op med tre redninger på fire straffekast.

Håndboldlandsholdets reservekeeper Althea Reinhardt har i sandhed fået en god start på EM, når hun er blevet sendt på banen i stedet for førstekeeper Sandra Toft ved straffekastsituationer.

- Når man kommer ind, tænker man ikke så meget. Så tænker man på det, man har fået at vide, og det man ved, og man kigger efter armen.

- Men når man så har taget et straffekast, kommer man ud på bænken og sidder og ryster, fordi der er så meget adrenalin. Ens ben ryster, det er en speciel følelse. Man bliver høj på det, siger Althea Reinhardt.

Hendes spilletid har indtil videre begrænset sig til seks straffekast, hvor hun i den grad har været en succes. Men at hun skulle have speciale ud i straffekast, vil hun ikke påstå.

- Jeg har aldrig tænkt over, at jeg skulle være specielt god til at tage straffekast. Nogle gange er man inde i det, andre gange ikke, siger Reinhardt.

Hun får også flotte ord med på vejen af kollega Sandra Toft.

- Hun er super cool. Jeg sagde til hende, at hun skulle gå ind og tage straffekastene, og det gjorde hun gang på gang. Hun er iskold og nyder det bare og slapper af i det, og så tager man bolde, siger Sandra Toft.

- Modstanderne kender hende ikke, og hun udnytter sin størrelse, roser Toft.

Hun sørgede selv for 11 redninger og blev kåret som kampens bedste spiller mod Ungarn.

- Der var redninger her og der, og jeg kommunikerede hele tiden med forsvaret om, hvor jeg gerne ville have skuddene. Det gik fint, siger Toft.

Hun mener, det har stor betydning, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen råder over to formstærke målmænd.

- Det betyder alt. Begge målmænd har selvtillid og fungerer godt som team, så det er rigtig godt for resten af turneringen. Vi snakker hele tiden og er gode til at bakke hinanden op, fortæller Toft.

Med onsdagens sejr på 23-19 er Danmark sikker på en plads i mellemrunden. Holdet får mindst to point med over til mellemrunden. Det kan blive til fire, hvis Tjekkiet bliver slået i den sidste gruppekamp fredag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.