København

Dansk Roubaix vinder er næsten for perfekt

17-årige Mads Pedersen har gode muligheder for at få en stor karrieren, mener træneren for det danske juniorlandshold

17-årige Mads Pedersen har den rigtige indstilling til at få en professionel karriere, mener juniorlandstræner. Foto: Henning Bagger/Scanpix

17-årige Mads Pedersen har den rigtige indstilling til at få en professionel karriere, mener juniorlandstræner. Foto: Henning Bagger/Scanpix

KØBENHAVN:Den 17-årige vinder af juniorernes Paris-Roubaix, Mads Pedersen, har ifølge juniorlandstræner, Henrik Simper, gode muligheder for at få en karriere som professionel på World Touren.

Selv om Danmark råder over mange gode juniorryttere, så er det langt fra givet, at de alle sammen kan gå hele vejen.

- Hvis, der er én, som har chancen for at blive professionel og få succes med det, så er det Mads. Han har styr på sine ting, er målrettet og ved, hvor meget han skal træne og hvornår, siger Henrik Simper.

- Mads lægger sine ting snorlige ind i skabet, når han pakker sin kuffert ud, og hans værelse ligner værelse ikke noget, der er eksploderet fem minutter efter. Han er næsten for perfekt som juniorrytter.

- Han har nogle af de egenskaber, vi en gang imellem går og sukker efter hos vores ryttere. Nogle af de andre ryttere kan være store og stærke, men så kan de måske ikke bruge hovedet, siger juniorlandstræneren og fastslår.

- Hvis han ikke mister motivationen, og andre ting ikke tager hans interesse, så kan han blive god.

Skal blive i Danmark

Henrik Simper fortæller, at Mads Pedersens holdkammerater skal have en stor del af æren for, at det i søndags endte med en sejr i Paris-Roubaix. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre at vinde løbet.

Men den 17-årige dansker får også ros for sine evner, når der skal spurtes.

- Han er ikke et stort muskelbundt, men han har en rigtig god evne til at placere sig. Det er ikke til at sige, om han stadig vil være hurtig i en spurt, hvis han en gang bliver professionel.

- I juniorklassen gælder det om at økonomisere med kræfterne og være det rigtige sted, når spurten skal køres.

- Sejren viser naturligvis også, at han er hurtig, for de to, han var oppe imod til sidst, var ikke langsomme, siger Simper.

Juniorlandstræneren råder det unge talent til at udvikle sig de kommende år på et mindre dansk hold.

- Mads skal blive i Danmark og køre på et af de mindre hold. Han skal ikke blive professionel for tidligt. Vi har tidligere set store talenter komme ud for tidligt, siger Simper.

Mads Pedersen kører i øjeblikket for Team Roskilde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.