Sejlsport

Dansk sejlerhåb får god start på VM i Aarhus

Den danske verdensmester fra 2015 Anne-Marie Rindom lagde ud med en tredje- og fjerdeplads i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom åbnede VM med en fjerdeplads efterfulgt af en tredjeplads i de to første sejladser i Laser Radial i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Anne-Marie Rindom åbnede VM med en fjerdeplads efterfulgt af en tredjeplads i de to første sejladser i Laser Radial i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det danske medaljehåb Anne-Marie Rindom fik fredag en fin start på VM i Aarhus.

Det blev til en tredje- og en fjerdeplads i de to første sejladser i Laser Radial for den 27-årige dansker, der for tre år siden vandt VM-titlen.

Sammenlagt er Rindom placeret på en femteplads med syv point lige bag den regerende verdensmester, hollænderen Marit Bouwmeester, med fem point på fjerdepladsen.

- Jeg lavede gode starter i begge sejladser og var med fremme hele vejen. I første sejlads førte jeg, men så skete der noget med vinden på andet opkryds, og jeg faldt lidt tilbage.

- Jeg synes, jeg tog de chancer, jeg skulle undervejs, så jeg er rigtigt godt tilfreds. Nu er vi i gang, siger Anne-Marie Rindom i en pressemeddelelse.

Laser Radial-feltet er de tre første dage fordelt på to kvalifikationsfelter, der sejler side om side.

Danmarks U21-verdensmester, Anna Munch, er samlet nummer 44.

Sofie Slotsgaard indtager 60.-pladsen, og længere bagude ligger Michala Norsell og Julie Erhardsen som henholdsvis nummer 106 og 115 blandt de 119 deltagere.

Amerikaneren Paige Railey og Vasileia Karachaliou fra Grækenland topper stillingen med hver en første- og en andenplads. De har hver tre point efter de to første sejladser i vandet ud for Aarhus.

I sejlsport gælder det om at optjene så få point som muligt. En førsteplads udløser et point, en andenplads to og så fremdeles.

Til VM må sejlerne i sidste ende fratrække deres dårligste sejlads fra det samlede regnskab, og når man gør det, så dumper Anne-Marie Rindom ned på syvendepladsen.

I Finnjolle var André Højen Christiansen på vandet tre gange fredag.

Det resulterede i placeringer som nummer 20, 22 og 22, så han samlet ligger nummer 47.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst