Dansk sejlsportsduo fører ved OL efter ny topplacering

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev igen nummer to ved OL, og duoen fører i den samlede stilling.

SAILING-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/William West

SAILING-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/William West

De danske sejlere Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen havde en fremragende lørdag ved OL i Rio.

Med tre andenpladser og en fjerdeplads strøg den danske 49erFX-duo til tops i den samlede stilling efter seks sejladser.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen har 12 point på førstepladsen, mens bådene fra Brasilien og New Zealand følger efter - begge med 19 point.

Danskerne blev diskvalificeret i fredagens første sejlads, men de tog revanche med en andenplads i fredagens anden sejlads.

Eftersom man må trække det dårligste resultat fra - en såkaldt fratrækker - i de indledende sejladser, så ligger danskerne altså nu samlet nummer et.

I herrernes 49er blev Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck nummer 15 i fjerde sejlads, men herefter vandt de femte sejlads og blev nummer fem i sjette sejlads. Samlet ligger danskerne på tredjepladsen.

I Finnjolle fortsatte nedturen for Jonas Høgh-Christensen, der blev nummer 16 i både syvende og ottende sejlads. Den danske OL-sølvvinder fra London i 2012 er samlet nummer 12.

Nacra 17-sejlerne Allan Nørregaard og Anette Viborg har heller ikke haft vind i sejlene ved OL. De danske VM-sølvvindere blev nummer 17, 9 og 7 i lørdagens sejladser, så de samlet er nummer 10.

I Laser blev Michael Hansen nummer fem i niende sejlads og nummer 26 i tiende sejlads, så han blev nummer 25 samlet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.