Dansk skuespiller-pars datter debuterer i tv

Tammi Øst og Mikael Birkkjærs datter springer ud som skuespiller

Tammi Øst og Mikael Birkkjærs datter springer ud som skuespiller. Andrea Øst Birkkjær er med i den nye sæson af TV2-serien Badehotellet. Foto: Scanpix
Kultur 27. december 2015 15:57

KULTUR: Når den nye sæson af ”Badehotellet” ruller over skærmen i de danske stuer, bliver der præsenteret en række nye karakterer i den populære serie.

Én af dem er den unge skuespillerelev Kitty Hansen, der spilles af et helt nyt ansigt på den danske skuespillerscene, Andrea Øst Birkkjær. Det er nemlig første gang, at den unge skuespillerinde er en del af en professionel produktion.

- Jeg har aldrig stået foran et kamera før. Det var sjovt, og jeg følte mig ret rolig. Hvis jeg havde brug for mere tid, fik jeg bare det. Jeg nåede aldrig at blive rigtig nervøs. Det var bare fedt, siger hun og fortsætter:

- Jeg har altid interesseret mig for teater og skuespil, og jeg har spillet lidt i forbindelse med højskole og med nogle af mine venner, men ikke sådan noget professionelt.

Andrea Øst Birkkjær fik rollen til en casting, og hun har ikke en uddannelse indenfor skuespillet, men branchen er alligevel ikke helt ny for den 23-årige skuespillerinde. Hun er nemlig datter af skuespillerinden Tammi Øst og skuespilleren Mikael Birkkjær.

Været med mor og far på job

- Jeg har været med mine forældre på arbejde så mange gange, da jeg var lille, så jeg har et ret godt billede af, hvordan det hele foregår. Det er nok også igennem dem, at jeg har følt mig sikker nok til bare at kaste mig ud i det, siger hun.

Drømmen om at leve af at spille skuespil har været der, siden hun som helt lille sad på teatret og fulgte med i prøverne. Og hendes forældre har støttet op om, at hun nu går i deres fodspor.

- De synes, at det er vildt fedt. De var meget glade, da de hørte det, og de glæder sig til at se det i fjernsynet. De ved jo ikke rigtig, hvad det er, jeg har lavet i et halvt år. Jeg har ikke rigtig søgt så meget hjælp hos dem, men mere forsøgt selv at finde ud af det, siger hun.

Hun håber på at få flere roller i fremtiden, og drømmen er at kunne leve af skuespillet, men hun er også klar over, at det kræver hårdt arbejde.

- Det ville være det ideelle for mig at kunne leve af det, men det er også svært at være sikker på noget i den her branche, siger hun.

Andrea Øst Birkkjær kan opleves i tredje sæson af ”Badehotellet”, der har premiere den 28. december.

/ritzau/FOKUS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...