Dansk speedway-drømmeaften i Vojens

Nicki Pedersen kom ved lørdagens grand prix i Vojens tættere på førstepladsen i VM-stillingen i speedway.

Dansk speedway-drømmeaften i Vojens

Det sidste grand prix nogensinde på Vojens Speedway Center fik en forrygende afslutning set med danske øjne.

Ikke nok med at 20-årige Michael Jepsen Jensen vandt sit blot andet grand prix i karrieren. Samtidig blev Nicki Pedersen nummer to og hentede ni point på den førende australier i VM-stillingen, Chris Holder, og nu er danskeren kun to point fra førstepladsen.

Dermed er der maksimal spænding i kampen om VM-titlen inden sidste afdeling, der køres i polske Torun om to uger.

Pedersen virkede aftenen igennem fokuseret og skarp. Hans starter sad, hvor de skulle, og i de fem indledende heats satte han kun to point til.

Hans store konkurrent til VM-titlen, australieren Chris Holder, var derimod en smule svingende og opnåede kun 10 point i indledende runde.

Og da Holder ikke formåede at klare sig videre til finalen, kunne Pedersen æde sig ind på australierens forspring på 11 point i den samlede stilling.

Unge Michael Jepsen Jensen opnåede syv point, præcis som da han fik wildcard i grand prixet i Parken tidligere på sæsonen.

Denne gang klarede han sig dog lidt heldigt med til semifinalen, og her fik han lige præcis klemt sig forbi svenske Antonio Lindbäck og videre i finalen.

Her ramte han starten perfekt og lå til en andenplads, inden han på sidste omgang overhalede den tredobbelte verdensmester og langt mere erfarne landsmand Nicki Pedersen.

For de to øvrige danskere blev det halvskidt aften. Bjarne Pedersen og Hans Andersen nåede med henholdsvis syv og seks point ikke med i semifinalen.

Ingen af de kørere kan længere nå at blive blandt de otte bedste i VM-stillingen, der kvalificerer sig direkte til næste års VM-serie.

Aftenens løb var formentlig det sidste store internationale løb på banen i Vojens, der efterhånden er blevet utidssvarende og ude af stand til at leve op til kravene for grand prix-løb.

Banen, der bygget af Ole Olsen og indviet i 1975, har lagt slagger til store løb gennem tiden, blandt andre VM-finalen i 1988, hvor tre danskere endte på podiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.