Dansk speedwaykører styrter og ender på hospital

Niels-Kristian Iversen styrtede søndag i et velgørenhedsløb i speedway og blev kørt på hospital i Polen.

Den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen styrtede i et heat i et velgørenhedsløb søndag og måtte køres på hospital i Polen. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen styrtede i et heat i et velgørenhedsløb søndag og måtte køres på hospital i Polen. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Lørdag aften kørte den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen sig i finalen i årets sidste grandprix i Torun.

Søndag var danskeren i aktion igen, og det skete med et særdeles uheldigt udbytte.

Niels-Kristian Iversen blev kørt på hospitalet i den polske by Bydgoszcz, efter at han styrtede i et løb i Polen.

Det oplyser Joachim Nielsen, der står for kommunikationen for blandt andre Niels-Kristian Iversen, i en pressemeddelelse.

Iversen har i flere sæsoner haft store skulderproblemer, men han kunne ånde lettet op senere søndag, da der ikke blev konstateret yderligere brud på skuldrene.

- Jeg er udskrevet fra hospitalet, og intet er brækket. Jeg fik et hårdt slag, men det bliver bedre med lidt hvile. Jeg har været heldig. Tak til alle for jeres bekymringer, skriver Niels-Kristian Iversen på Twitter.

Den 36-årige danske speedwaykører stillede op i et velgørenhedsløb for polske Tomasz Gollob, der blev verdensmester i 2010, men i dag sidder i kørestol, efter at han blev lammet i en ulykke.

I andet heat gik det galt for Iversen, der styrtede og kort efter blev kørt på hospitalet.

Lørdag aften kørte Iversen sig i finalen i årets sidste grandprix, og efterfølgende satte han ord på en sæson, hvor danskeren igen har været plaget af smerter i den ene skulder.

- Det har været en hård sæson, hvor jeg har været igennem en skulderoperation, og jeg er stadigvæk ikke 100 procent klar oven på den skade, jeg fik i slutningen af 2017.

- Alligevel har jeg formået at finde tilbage til det niveau, som kræves for at være med i grandprixfinaler. Det er rigtig positivt efter en hård sæsonstart.

I denne sæson har Iversen ikke været en fast del af VM-serien, hvor kun Nicki Pedersen har repræsenteret Danmark som fast kører.

Iversen har dog kørt fem løb i sæsonen, da han har været førstereserve.

Han er dog i øjeblikket den eneste danske speedwaykører, der er sikker på at køre med i VM-serien næste år, da han tidligere kvalificerede sig.

Iversen vandt tidligere i år det individuelle DM for syvende gang i karrieren. Han har tidligere vundet fem VM-grandprixer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.