Motorsport

Dansk speedwayprofil drømmer om VM-sejre efter hårdt år

Niels-Kristian Iversen var lørdag i finalen i Torun. I 2019 drømmer om han at vinde et grandprix igen.

Niels-Kristian Iversen blev nummer fire i finalen i Torun lørdag aften. Næste år får han chancen for at køre med om pladserne i finalen hver gang, når han atter bliver fast deltager i VM-serien. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Niels-Kristian Iversen blev nummer fire i finalen i Torun lørdag aften. Næste år får han chancen for at køre med om pladserne i finalen hver gang, når han atter bliver fast deltager i VM-serien. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen rundede lørdag VM-sæsonen af med at nå finalen i polske Torun.

Selv om det blev til en sidsteplads i finalen, var det den danske reservekørers VM-højdepunkt i sæsonen, men i 2019, hvor han er fast kører i det fineste selskab, vil han vinde et grandprix.

- Det har været en hård sæson, hvor jeg har været igennem en skulderoperation, og jeg er stadigvæk ikke 100 procent klar oven på den skade, jeg fik i slutningen af 2017.

- Alligevel har jeg formået at finde tilbage til det niveau, som kræves for at være med i grandprixfinaler. Det er rigtig positivt efter en hård sæsonstart.

- Jeg føler, at jeg er der, hvor jeg godt kan tillade mig at håbe på at vinde grandprixer i næste sæson. Det er fedt at tage den fornemmelse med vinteren over, siger Niels-Kristian Iversen.

Den danske speedwaykører tilføjer, at lægerne vurderer, at han i 2019 vil kunne køre uden at mærke noget til sin skulderskade, såfremt han passer sin genoptræning i løbet af vinteren.

Tidligere i karrieren har han vundet fem VM-grandprixer.

Niels-Kristian Iversen er den eneste dansker, der er sikker på at køre med i VM-serien næste år.

Han håber på, at løbsledelsen vil give endnu en dansker et wildcard til at køre fast med i 2019 som en belønning for, at dansk speedway i 2018 har leveret bedre end i de foregående magre år.

- Dansk speedway har taget skridt i den rigtige retning. Nicki Pedersen har formået at vinde et grandprix, Leon Madsen blev europamester og har vist fornem kørsel, og jeg har formået at kvalificere mig til VM-serien næste år.

- Så jeg synes, at skuden er vendt. Vi er ikke på toppen, men det går den rigtige vej. Jeg mener, at vi fortjener at have to kørere i VM-serien næste år, siger Niels-Kristian Iversen.

I denne sæson var han førstereserve i VM-serien. Han kørte fem ud af ti grandprixer og blev samlet nummer 14 i VM-regnskabet.

Hver sæson er der 15 faste kørere i VM-serien.

De otte bedste fra den forgangne sæson er sikret en sæson mere, fire kørere bliver tildelt et wildcard, mens de sidste tre sikrer pladsen i grandprixkvalifikationen, hvor Niels-Kristian Iversen i år bookede billet til næste sæson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst