Dansk svinekød har mest salmonella

Det kan være særdeles farligt at sætte tænderne i en dansk rullepølsemad.

Fødevarer 1. marts 2009 22:52

For første gang er der nu langt mere salmonella i dansk svinekød end i det grisekød, som vi importerer fra udlandet, skriver B.T. Avisen er i besiddelse af en intern rapport fra Fødevarestyrelsen, der viser, at der er salmonella i 12,9 procent af alle partier med dansk svinekød mod 9,8 procent af kødet fra udlandet. Myndighederne har ellers adskillige gange sagt, at det netop er det udenlandske kød, der er fyldt med salmonella. - De er altså dybt utroværdige og har løjet danskerne lige op i ansigtet. Jeg kan kun opfordre folk til at boykotte de danske koteletter, og købe udenlandsk - og helst det svenske, hvis de vil undgå at blive syge, siger fødevareekspert Orla Zinck, der selv har været leder hos fødevaremyndighederne. Socialdemokraterne har indkaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til samråd i Folketinget. Til B.T. fortæller ministeren, at hun er på vej med en helt ny handlingsplan overfor de danske slagterier. - For vi må erkende at der er for meget salmonella i dansk svinekød, hvor det går langt bedre end før med det udenlandske. Jeg vil derfor nu lægge en plan frem, hvor man gribe ind overfor svineslagterier, hvor produktionen skal holdes langt mere adskilt, siger Eva Kjer Hansen. /ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...