Dansk svømmer vinder sensationelt OL-guld i Rio

Pernille Blume var hurtigst på 50 meter fri og sikrede Danmark første OL-svømmeguld i 68 år.

SWIMMING-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Odd Andersen

SWIMMING-OLY-2016-RIO Foto: Scanpix/Odd Andersen

For første gang siden 1948 har Danmark fået en olympisk mester i svømning, og dansk idræt har fået sin første guldmedalje ved OL i Rio.

22-årige Pernille Blume vandt natten til søndag dansk tid ganske sensationelt svømningens racerdistance, 50 meter fri, da hun klaskede håndfladen i bassinkanten i tiden 24,07 sekunder, dansk rekord.

Dermed kulminerede et par vanvittige dage for svømmeren, der blot var kvalificeret til OL i tiendebedste tid, men i Rio har lignet en helt anden og meget bedre svømmer.

Blume satte bedste tid i både indledende heat og semifinalen, og da det gjaldt medaljer, demonstrerede hun, at det ikke var nogen tilfældighed.

Som hun efterhånden har gjort til en uvane, kom Blume lidt langsomt fra start, men da hun først kom i fart, kunne ingen af de ellers prominente modstandere fange hende.

Blume svømmede de 50 meter to hundrededele af et sekund foran Simone Manuel fra USA, mens hviderusseren Aliaksandra Herasimenia sluttede på tredjepladsen.

Den store bedrift kommer mindre end et år efter, at Blume ellers var gået på frivillig svømmepension efter at have mistet lysten og motivationen.

Der var på forhånd store forventninger om en dansk svømmemedalje i Rio, men forhåbningerne knyttede sig primært til rygsvømmeren Mie Ø. Nielsen og brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen.

De skuffede imidlertid, da det gjaldt, og alt tydede på, at de danske svømmere ligesom i London for fire år siden måtte rejse hjem uden metal fra OL.

Men så dukkede lidt upåagtede Blume altså op og sikrede Danmark det første svømmeguld i 68 år og dansk svømnings blot tredje danske OL-guldmedalje i historien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.