Dansk Taxi Råd: Straffesag mod Uber er helt essentiel

Det er et stort skridt, at anklagemyndigheden nu rejser straffesag mod Uber, mener Dansk Taxi Råd.

FILES-FRANCE-TRANSPORT-SERVICES-UBER Foto: Scanpix/Geoffroy Van Der Hasselt

FILES-FRANCE-TRANSPORT-SERVICES-UBER Foto: Scanpix/Geoffroy Van Der Hasselt

Anklagemyndigheden har i dag offentliggjort, at den rejser en straffesag mod den hollandske virksomhed Uber for at medvirke til, at chauffører bryder taxiloven.

Den nyhed møder stor jubel hos Dansk Taxi Råd, der flere gange har været ude med riven efter Uber-tjenesten, som, de mener, bryder taxilovgivningen.

- Vi er glade for, at anklagemyndigheden nu har valgt at rette tiltale mod dem. Det er et rigtig stort skridt, siger Trine Wollenberg, der er direktør i Dansk Taxi Råd.

Tidligere på året blev en 28-årig Uber-chauffør dømt til at betale en bøde på 6000 kroner for at bedrive ulovlig taxikørsel.

Hos Dansk Taxi Råd er man yderst tilfreds med, at anklagemyndigheden nu har taget skridtet videre og rejst straffesag mod virksomheden, der står bag.

- I vores optik er virksomheden Uber roden til, at Uber-chauffører kører rundt på gader og stræder.

- Det er dem, der formidler kørslen, og det er i virkeligheden dem, der medvirker til den ulovlige taxakørsel. Så det er helt essentielt, at anklagemyndigheden nu har rejst den her sigtelse, siger Trine Wollenberg.

Får anklagemyndigheden medhold i sagen mod Uber, vil det få stor betydning for de danske taxachauffører, mener Trine Wollenberg.

- Det får forhåbentlig den betydning, at virksomheden Uber respekterer det danske retssystem og dermed lukker deres tjeneste.

- Og så vil det selvfølgelig få den betydning, at taxachaufførerne igen får tiltro til, at vi har et retssystem og nogle love i Danmark, som skal overholdes, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.