Dansk teenager smadrer dansk rekord og misser OL-finale

Opdateret med flere detaljer og citater

OL2016 Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

OL2016 Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

19-årige Anna Emilie Møller bliver spændende at følge på alverdens atletikbaner i de kommende år.

Lørdag debuterede hun ved OL, og selv om hun missede finalen i 3000 meter forhindringsløb, så viste Møller gode takter og var med fremme hele tiden.

Hun blev nummer seks i sit heat og endte samlet som nummer 21, men danskerens tid var yderst imponerende.

Det blev til ny dansk rekord på ni minutter og 32,68 sekunder, og det var en forbedring af hendes egen danske rekord på næsten ni sekunder. Rekorden lød inden lørdagens løb på ni minutter og 41,43 sekunder.

- Det har været en kæmpe oplevelse. Der har været lang tid til, at jeg skulle i konkurrence. Så jeg har gået og ventet og ventet og ventet, og nu kom det så endelig, siger Anna Emilia Møller.

- Nu er der ligesom kommet en forløsning på det hele. Jeg ved ikke rigtig, hvad der skal ske nu, men det har været virkelig fedt. Og der var en syg fed stemning i forhold til, hvad jeg havde forventet.

På det olympiske stadion i Rio var der mødt tusinder af mennesker op, og de skabte en god stemning, som danskeren også kunne mærke nede på banen.

Mange af tilskuerne var mødt op for at se supersprinteren Usain Bolt i aktion for første gang, og det nød Anna Emilia godt af i de tidlige formiddagstimer i Rio, som svarer til eftermiddag i Danmark.

- Det var en morgensession, og jeg havde jo håbet, at Bolt kunne trække nogle tilskuere til mig. Og folk var totalt gode til at piske en stemning og heppe-atmosfære op.

- Jeg nød det meget i starten, men til sidst var det bare hårdt og varmt, forklarer den blonde dansker.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.