Dansk tempostjerne dropper anke mod CAS

Alex Rasmussen har besluttet at droppe idéen om at anke dommen fra CAS, da anken ikke vil sende ham til OL.

Dansk tempostjerne dropper anke mod CAS

Alex Rasmussen har valgt ikke at anke sidste uges dom på 18 måneders karantæne fra den internationale sportsdomstol, CAS.

Rasmussen har overvejet at anke til en schweizisk domstol, men anke eller ej - så er OL lukket land for rytteren, der skulle have kørt på det danske banelandshold i 4000 meters holdforfølgelse.

- Hvis jeg kunne komme til OL, havde jeg anket dommen. OL betyder så meget for mig, og vi havde helt sikkert fået en medalje.

- Det havde betydet meget for mig, DIF og DCU, siger Alex Rasmussen med henvisning til Danmarks Idræts-Forbund og Danmarks Cykle Union.

CAS blev ved med at udsætte afgørelsen, og det ærgrer banerytteren. Dommen skulle have været afsagt 15. juni, men kom først torsdag i sidste uge.

- Hvis de var kommet med dommen en måned før, som de havde sagt, at de ville, så kunne jeg have gjort noget. Nu kom det to dage før, OL-holdet skulle udtages, og så er det umuligt at gøre noget, siger Alex Rasmussen.

DIF har dog nævnt, at forbundet vil tage dommen fra CAS til efterretning, og da det samtidig er DIF, der udtager de danske OL-atleter, ville en anke sandsynligvis have været nytteløs.

- Det er jo jura, så det ved jeg ikke. Hvis det kunne lade sig gøre at komme til OL, ville jeg gøre det, siger Alex Rasmussen.

Den stærke temporytter er allerede begyndt at kigge fremad.

- Der er ikke så meget at græde over, for jeg kan ikke gøre noget ved det. Det er bare at kigge fremad.

- Jeg har et godt træningsprogram fra banelandstrænerne, og det er bare at følge det, som om intet var hændt, siger Alex Rasmussen.

Rasmussen blev tildelt karantænen, fordi han tre gange i løbet af 18 måneder havde rod i sine såkaldte whereabouts og dermed brød de internationale dopingregler.

Rasmussen blev oprindeligt frikendt af DIF i efteråret, fordi den internationale cykelunion (UCI) først gav danskeren besked om karantænen 10 uger efter den seneste forseelse.

Det internationale antidopingagentur Wadas regler siger, at det skal ske senest to uger efter forseelsen. UCI valgte af anke DIF-dommen til CAS med et krav om to års karantæne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.