Dansk tennistalent imponerer med turneringssejr i USA

Mikael Torpegaard vandt Challenger-turneringen i Columbus med en finalesejr over tysk topspiller.

Mikael Torpegaard Foto: Scanpix/Mads Nissen

Mikael Torpegaard Foto: Scanpix/Mads Nissen

Den danske tennisspiller Mikael Torpegaard ligner en fremtidens mand på den internationale tennisscene.

Den 22-årige dansker imponerede søndag ved at vinde Challenger-turneringen i Columbus, Ohio efter en finalesejr over den tyske topspiller Benjamin Becker.

Sejrscifrene lød på 6-4, 1-6 og 6-2.

Nordsjællænderen, der i de seneste år har spillet på collegeniveau i USA, ligger lige nu nummer 642 på verdensranglisten, men kan se frem til et pænt hop fremad efter præstationerne i den seneste uge.

Til sammenligning er finalemodstanderen, Benjamin Becker, aktuelt nummer 97, men var for mindre end to år siden rangeret som verdens 35.-bedste tennisspiller.

Mikael Torpegaard avancerede i foråret til førstepladsen på den amerikanske collegerangliste, og i august vandt han en turnering på Future-niveau i Helsinki.

Turneringen i Columbus var hans første på Challenger-touren, og det resulterede altså i en overraskende sejr i første hug.

Undervejs til finalen besejrede Mikael Torpegaard først canadieren Peter Bolansky, derefter amerikaneren Gonzales Austin, inden han i semifinalen slog endnu en amerikaner i form af Tennys Sandgren, som er nummer 263 i verden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.