Danmark

Dansk tøjfirma vil ikke støtte fond for Bangladesh-ofre

Tøjfirmaet PWT Group har støttet to organisationer i Bangladesh, men det danske selskab vil ikke oplyse hvilke

Dansk tøjfirma vil ikke støtte fond for Bangladesh-ofre

Kritikken hagler ned over det danske tøjfirma PWT Group, der blandt andet står bag kæderne Tøjeksperten og Wagner.

Firmaet vil nemlig ikke gå med i ny fond, der skal hjælpe ofre for tøjfabrikken Rana Plaza, der styrtede sammen i Bangladesh i april.

Det skriver Politiken lørdag.

I stedet henviser marketingchef Brian Børsting i en mail til, at PWT Group, der fik produceret tøj på en af fabrikkerne i bygningen, allerede for flere måneder siden donerede penge til to "nøje udvalgte organisationer", som arbejder for at hjælpe ofrene.

Men han vil ikke oplyse, hvilke organisationer, der er tale om, og hvor mange penge PWT Group har doneret. Det vil ifølge marketingchefen blot resultere i "en absurd og endeløs snak" om, hvad et menneskeliv er værd.

Tøjfabrikken kollapsede den 24. april i år, og det samlede dødstal for ulykken er opgjort til 1127 mennesker.

Mange overlevende ofre har fået amputeret et eller flere lemmer og kan ikke længere arbejde. Derudover er de familier, der mistede medlemmer, hårdt ramt, fordi de også mistede en indtægt - ofte familiens eneste indtægt.

Koordinator Klaus Melvin Jensen fra organisationen Clean Clothes Campaign mener, at PWT Group løber fra sit ansvar.

- Hvis PWT Group havde givet et væsentligt bidrag til de to organisationer, som virksomheden ikke vil sige navnet på, har jeg svært ved at se, hvorfor den ikke vil sætte tal på beløbet.

- Desuden er det i et land som Bangladesh med udbredt korruption svært at sikre, at hjælpen går til de rette. Derfor kan jeg slet ikke forstå, hvorfor PWT Group ikke vil betale til fonden, siger han til Politiken.

Store firmaer som Primark, El Corte Ingles og Bon Marche har allerede indvilliget i at betale til fonden, der efter planen vil begynde at donere de første beløb i januar.

Clean Clothes Campaign koordinerer arbejdet og vurderer, at fonden vil få brug for mindst 200 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.