Dansk topdommer indstiller karrieren efter i år

Fodbolddommeren Kenn Hansen indstiller karrieren ved årets udgang, selv om han er med i bruttotrup til VM.

Den internationale fodbolddommer Kenn Hansen indstiller karrieren ved udgangen af 2015. Det meddeler han i et interview med BT.

Den 35-årige topdommer har truffet denne beslutning, selv om han figurerer i bruttotruppen til VM-slutrunden i 2018.

- Jeg har valgt at stoppe, fordi mit setup ikke er holdbart i længden. De krav, der stilles til en international dommer, overstiger det, jeg kan tilbyde som fuldtidsarbejdende, der også prøver at drive en virksomhed.

- Det er urealistisk at skulle fortsætte på den øverste scene i Europa med de krav, der stilles. Det er daglig hård fysisk træning, obligatoriske samlinger og kurser, tonsvis af rejsedage og taktisk forberedelse af teamet. Det er ikke bare en hobby, siger Kenn Hansen.

En af årsagerne til beslutningen skal også findes i, at Kenn Hansen blev forbigået, da Dansk Boldspil-Union (DBU) inden denne sæson satte navn på de to første professionelle dommere i Danmark.

I stedet faldt valget på Jakob Kehlet og Mads-Kristoffer Kristoffersen, der internationalt set er lavere rangeret end Kenn Hansen.

- Jeg er med i bruttotruppen til næste VM, og jeg er lige kommet med i Champions League-dommergruppen, men det har været opslidende i det sidste halve år at være topdommer i et amatør-setup, siger Kenn Hansen.

Han fortsætter efterårssæsonen ud. Søndag aften bringer det ham til Odense, hvor han dømmer opgøret mellem OB og Brøndby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.