Dansk Tour-kaptajn giver store løfter

Jakob Fuglsang blev samlet nummer fire i Tour-optaktsløbet i Frankrig. Hans form har måske aldrig været bedre.

Dansk Tour-kaptajn giver store løfter

Mange har stillet spørgsmål ved, om Jakob Fuglsang var berettiget til at være holdkaptajn for et Tour de France-hold.

I weekenden og især søndag satte han ind med et kraftigt hug lige i maven på sine kritikere.

Efter en femteplads på søndagens etape, blev Jakob Fuglsang samlet nummer fire i optaktsløbet Critérium du Dauphine. Et løb, som normalt er en god indikator for, hvem der kører stærkt i Tour de France, der begynder om tre uger.

Jakob Fuglsang selv mener heller ikke, at han nogensinde har været meget bedre.

- Jeg er ret godt tilfreds, selv om jeg misser podiet med to sekunder. Formmæssigt er det noget af det bedste. Hvis ikke i hele min karriere, så i hvert fald i meget lang tid. Og så er det stort for mig, fordi konkurrencen har været så stor hernede, siger han.

- Det er godt for selvtilliden, og for den kommende periode, at jeg ikke halser bagud med formen. Tværtimod har jeg nu bevist overfor mig selv, at jeg er på rette vej.

Med tre uger til Tour de France, er det store spørgsmål altid, når en rytter har succes i optaktsløbet i Alperne, om hans form har toppet for tidligt. Det mener Jakob Fuglsang ikke, at han har, for det ugelange etapeløb var hans første cykelløb i fem uger.

- Nej, der er mere at komme efter. Især fordi det var mit første cykelløb længe. Vi har arbejdet hårdt på vores træningslejr på Tenerife for at komme dertil, hvor jeg er nu, men vi har ikke arbejdet for hårdt.

Forhåbningerne og målsætningen om top-10 i Tour de France, vil han trods denne uges succes, ikke ændre på.

- Der er stadig Tour-favoritter, som ikke har leveret her. Måske har de haft en anden dagsorden. De kan i hvert fald nå at forbedre sig, siger danskeren og tænker formentlig først og fremmest på Saxo-Tinkoffs Alberto Contador.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.