Turisme

Dansk turisme er atter på vej frem

Ny prognose lover fremgang i de kommende år

Det er blandt andet vores strande, der tiltrækker turisterne.Arkivfoto: Grete Dahl

Det er blandt andet vores strande, der tiltrækker turisterne.Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Hvor Danmark de senere år har måttet slås for at holde status quo i antallet af udenlandske overnatninger, tyder meget på, at udviklingen nu vender i positiv retning

I en ny prognose – ”Forecast. Turismen i Danmark 2014-2017” - forventer VisitDenmark nu fremgang i de udenlandske overnatninger i 2014 på 1-3 procent. Og strømpilen ventes at pege yderligere opad i resten af prognoseperioden.

Således ventes vækst i de udenlandske overnatninger på 1,5-3,5 pct. i 2015 og 2-4 pct. I 2016. Holder forventningerne stik, er vi i 2015 tilbage på samme antal udenlandske overnatninger som før finanskrisen, og med en fortsat vækst kan vi i 2017 nå 2,2 millioner flere overnatninger, en samlet stigning på 10 procent i forhold til 2013.

- Det er meget glædeligt, at vi nu ser en positiv udvikling i alle de lande, som traditionelt sender mange turister til Danmark. Sammen med de initiativer, der er lagt op til i regeringens vækstplan, så er der nu et virkelig godt fundament for at tage dansk turisme ind i en ny fase, så vi kan realisere det vækstpotentiale, som alle i dansk turisme ved findes, siger vicedirektør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson.

Selv om de udenlandske overnatninger i Danmark sidste år ligger på stort set samme niveau som i 2012, og på trods af, at vi fortsat kæmper med at tiltrække flere tyske turister, har der igennem 2013 været en række meget positive takter.

Vores svenske og norske naboer har været hyppige gæster hos os og er gået frem med henholdsvis 6 og 2,1 procent.

Men også på en lang række andre vigtige markeder har turisterne for alvor fået øjnene op for Danmark. Således er de engelske overnatninger steget med 9,7 procent i forhold til 2012. For amerikanernes vedkommende ser vi en stigning på 6,7 procent, og fra Italien er overnatningerne øget med 10,6 procent.

Ser vi på de prioriterede vækstmarkeder er der tale om markant flere turister. Kinesiske turister havde 33,8 procent flere overnatninger og fra Rusland oplevede Danmark en vækst på 16,7 procent, lyder det fra VisitDenmark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst