Dansk U23-kaptajn blev sat af: Det slukkede i mit hoved

Hverken Jonas Vingegaard eller Jonas Gregaard kunne være med i det opskruede VM-tempo på skuffende dansk dag.

Schweizeren Marc Hirschi kørte alene over målstregen i Innsbruck. Næsten fire minutter senere kom første dansker i mål. Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix

Schweizeren Marc Hirschi kørte alene over målstregen i Innsbruck. Næsten fire minutter senere kom første dansker i mål. Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix

Taktikken blev fulgt til punkt og prikke, men udfaldet blev så langt fra, som de danske U23-ryttere havde forestillet sig ved talenternes VM-løb i Østrig.

Danskerne var som aftalt meget aktive, da feltet tog hul på stigningerne. Men da det hele skulle afgøres, var de rødhvide trøjer pist væk fra billedet.

Mikkel Frøhlich Honoré blev bedste dansker som nummer 21 på en dag, hvor de to kaptajner, Jonas Vingegaard og Jonas Gregaard Wilsly, ikke kunne leve op til forventningerne.

- Vi kan selvfølgelig ikke være tilfredse. Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi er skuffede, siger Jonas Vingegaard.

Den lille bjergrytter, der fra næste sæson har World Tour-kontrakt med det hollandske Jumbo-mandskab, mistede det sidste håb om en topplacering, da han fik en defekt, da han kørte over stigningen for næstsidste gang.

- Så var spillet ude. Det var helt umuligt at komme tilbage, og det slukkede oven i hovedet på mig.

- Jeg ved ikke, om jeg kunne have været med fremme, hvis defekten ikke var kommet. Jeg havde ikke jordens bedste ben, må jeg indrømme, siger Vingegaard, der kom i mål næsten 11 minutter efter guldvinder Marc Hirschi fra Schweiz.

Dagens mest markante danske aktører blev i stedet Mikkel Frøhlich Honoré og Mikkel Bjerg, der blev sendt i offensiven tidligt for at skrue tempoet i vejret og gøre løbet hårdt.

Honoré kom endda med i et udbrud og sad længe blandt de forreste, men det hårde arbejde tidligere i løbet havde naturligvis en pris.

- Der var udsolgt til sidst. Hvis man skal være med i finalen ved et VM, kan man ikke køre offensivt, når der stadig mangler fire omgange. Det handler om at spare sig, siger Mikkel Frøhlich Honoré.

I den sidste ende viste det hårde arbejde sig at være forgæves og måske endda kontraproduktivt, fordi tempoet blev for højt for de to kaptajner.

- Måske skal vi være bedre til at snakke sammen derude, men nogle gange er det svært at forudse.

- Normalt burde de have kunnet sidde med, hvis de er i den form, som de har meldt ud. Hvis man skal gøre løbet hårdt, skal man også være de stærkeste, siger Mikkel Frøhlich Honoré.

Enkeltstartsverdensmester Mikkel Bjerg er også udmærket tilfreds med sin egen indsats.

- Jeg var okay kørende, og det så ud til, at Honoré havde en superdag. Det er bare surt, at man har to kaptajner, og ingen af dem har dagen, siger Bjerg.

Ligesom mange andre undrede han sig, da han så, at Jakko Hänninen fra Finland havde vundet bronze efter Hirschi og Bjorg Lambrecht fra Belgien.

- Jeg aner ikke, hvem han er. Jeg har aldrig nogensinde hørt om ham. Det er flot, siger Mikkel Bjerg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.