Dansk verdensmester toppede formen for tidligt

Annika Langvad, der blev verdensmester for halvanden måned siden, kunne ikke blande sig med de bedste ved OL.

Annika Langvad Foto: Scanpix/Carl De Souza

Annika Langvad Foto: Scanpix/Carl De Souza

Efter flere World Cup-sejre og en VM-titel tidligere på sæsonen var der ikke mere i benene på mountainbikerytteren Annika Langvad, da hun skulle forsøge at sikre sig en OL-medalje i Rio.

Den 32-årige rytter, som på forhånd var et af de varmeste danske medaljebud, hang bagefter fra start, og dermed betalte hun prisen for, at hun havde toppet formen tidligere på året.

- Jeg ved, at jeg kan køre med fremme på en god dag, og det havde jeg ikke i dag. Man skal huske på, at jeg har kørt stærkt siden marts. Jeg kørte med det, jeg havde. De andre var bare stærkere, sådan er det, siger Annika Langvad.

Det er halvanden måned siden, hun vandt VM i Tjekkiet, men da OL-medaljerne skulle fordeles i Rio, måtte hun nøjes med en beskeden 11.-plads - mere end tre minutter efter den svenske vinder, Jenny Rissveds.

En skuffelse, også for landstræner Mads Bødker.

- Vi havde selvfølgelig langt større forhåbninger, og det havde hun også selv. Hun fører World Cuppen og er verdensmester, og derfor havde vi nok regnet med en top-fem-placering som minimum.

- Men hun har aldrig rigtig haft OL som mål i år. Det er jo ikke så lang tid siden, hun kørte VM, hvor hun var i topform, og det var måske lige tidligt nok, siger Mads Bødker.

En afklaret Annika Langvad vælger at dulme skuffelsen med en cocktail af sæsonens højdepunkter.

- Jeg ser tingene i et større billede. Jeg har haft en fantastisk sæson og har fået min favoritværdighed i kraft af VM og et par World Cup-sejre. Derfor kan jeg godt være tilfreds med det, jeg har opnået i år, siger Annika Langvad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.