Sport

Dansk VM-håb nærmer sig karrierestop trods storform

Sara Slott Petersen, som har forbedret sig markant i år, indstiller sandsynligvis karrieren efter OL i Rio.

Hun er den tredjehurtigste kvinde i verden i år på 400 meter hæk. Tidligere i juli forbedrede hun sin danske rekord med 0,8 sekund og satte også nordisk rekord. Og i august jagter hun en finaleplads ved VM i atletik i Beijing.

Jo, karrieren kører godt for løberen Sara Slott Petersen. Men formentlig ikke i ret lang tid endnu.

- Lige nu har min kæreste og jeg den aftale, at jeg fortsætter frem til OL i Rio, og så slutter det, siger den 28-årige hækkeløber fra Aarhus.

Men hvorfor stoppe karrieren, netop når man efter mange års træning er i gang med at indfri sit potentiale? Årsagerne er flere.

For snart to år siden blev Sara Slott Petersen mor til sønnen Tobias. Derudover er hun tæt på at være færdig med kandidatuddannelsen på idrætsstudiet på Aarhus Universitet.

Sidst - men absolut ikke mindst - har der indtil videre kun været ganske lidt økonomi i hendes karriere.

- Når jeg er færdig med at studere, får jeg ikke SU længere. Derefter bliver jeg nødt til at finde et arbejde, for jeg kan ikke blive ved med at leve af min kærestes goodwill.

- Og når jeg finder et almindeligt arbejde, betyder det formentlig, at det er slut med karrieren. Så kan det ikke hænge sammen, siger danskeren, der torsdag aften er med ved Diamond League-stævnet i Stockholm.

Livet som eliteudøver har også en pris.

- Det er fedt at være med, men det begrænser også mit familieliv. Man skal rejse rigtig meget og have en lidt egoistisk livsstil. Men den primære årsag er økonomien.

- Som det går lige nu, gør det lidt ondt at tænke på, at det måske snart er slut, nu hvor det endelig kører. Men så tænker jeg, at det også skal slutte godt, siger Sara Slott Petersen.

Den foreløbige kulmination på hendes gode form kom 4. juli, da hun med den nordiske rekord-tid blev nummer to ved Diamond League-stævnet i Paris.

Rekorden på 53,99 sekunder kan endda stå for fald ved VM i Beijing.

- Vi undlod at geare helt op i forårssæsonen, så jeg har ligget på måske 98 procent. Min næste formtop skal komme i august. Jeg burde kunne leve op til mine resultater og løbe lidt hurtigere.

- Men det er ikke nok at være i god fysisk form, der er også vind og vejr og konkurrenterne. Så jeg kan ikke love, at jeg løber hurtigere, men den fysiske kapacitet skal nok være lige så god, hvis ikke bedre, siger Sara Slott Petersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst