Dansk volleyball imponerer i stor turnering

København, Tirsdag /ritzau/
Det danske volleyball-landshold har stor succes i European League, som besøger Gentofte i næste weekend.
Det går over al forventning for de danske volleyball-herrer i European League-turneringen, hvor Danmark debuterer som en del af optakten til EM på hjemmebane næste år.
Danmark ligger efter seks kampe på tredjepladsen i gruppe A, hvor spillerunden i den kommende weekend afvikles på hjemmebane i Gentofte.
- European League er perfekt timing for os her 15 måneder før EM på hjemmebane. Det har været en langsigtet proces over mange år.
- European League bringer os i gear frem mod EM, hvor vi skal spille med de allerbedste fra Europa, siger Mikael Trolle, som er sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund.
Indtil videre er det blevet til dansk sejr over blandt andre Slovakiet, som blev nummer fem ved det seneste EM. Danskerne har i årets udgave af European League ligeledes besejret Grækenland, hvilket også er en lille revolution for danskerne.
- Jeg er overrasket over, at vi på nuværende tidspunkt kan slå en nation som Slovakiet, som blev nummer fem ved sidste EM og dermed allerede er kvalificeret til slutrunden i Danmark.
- Vi har også slået Grækenland, hvilket vi aldrig har gjort tidligere. Sejrene er godt for holdets selvopfattelse. Det viser, at en stor event som EM er betydningsfuld for at trække det sportslige niveau op, siger Mikael Trolle.
Slovakiet fører gruppe A foran Spanien. Danskerne møder Spanien i den kommende weekend, mens Slovakiet sidder over i denne spillerunde.
European League-spillerunden afvikles i Kildeskovshallen i Gentofte fra 15-17. juni.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.