Danske aktier vil falde ved åbning

Analytikere vurderer, at det europæiske marked vil blive påvirket af Kina og USA

Markedet vil blive præget af faldende kurser her til morgen.Illustration: Scanpix

Markedet vil blive præget af faldende kurser her til morgen.Illustration: Scanpix

KØBENHAVN:Det tonegivende kinesiske indeks faldt knap fire procent onsdag morgen, men ligger ved frokosttid på knap én procents stigning, og den amerikanske udvikling startede godt, men fik gummiben til slut tirsdag aften.

Det viser med al tydelighed, at investorerne fortsat er nervøse, siger Per Hansen, investeringsøkonom ved Nordnet, i en kommentar.

- Den dårlige amerikanske afslutning vil få en indflydelse på de europæiske markeder, når de åbner her til morgen, og også de danske investorer kan se frem til, at efterfølgeren til gårsdagens store kursstigninger vil være et åbningsmarked præget af faldende kurser, siger han.

Efter en tirsdag med stigninger fik de amerikanske aktier alligevel gummiben ved målstregen.

Det startede ellers godt for de amerikanske aktier, der reagerede positivt på, at Kina tirsdag annoncerede en sænkning af de ledende renter og af reservekravene til landets banker.

Men kort før lukketid faldt de amerikanske aktier voldsomt med et samlet fald i de store indeks på over én procent.

Det kinesiske Shanghai Composite-indeks faldt knap fire procent efter åbningen onsdag morgen, men stabiliserede sig ved frokosttid på en stigning på 0,8 procent.

At usikkerheden vil få betydning for de europæiske markeder ved åbningen onsdag morgen er Henrik Drusebjerg, chefstrateg ved investeringsbanken Carnegie, enig i.

- Det amerikanske marked nåede at falde mellem halvanden og to procent så sandsynligvis et eller sted i det niveau. Og så bliver det afgørende at se, hvad der kommer i løbet af dagen af tal. Det tungeste er nok salget af varige forbrugsgoder i USA, siger han.

Han råder de danske investorer til at forholde sig i ro, da der ellers er ”risiko for at blive kørt over. Både forfra og bagfra”./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.