Danske Bank angrer: Her er undskyldningen

Vi har fjernet udskældte produkter og lukket for spekulative investeringer, siger Danske Bank-chef.

Danske Bank angrer: Her er undskyldningen

Eivind Kolding, ordførende direktør i Danske Bank, siger i en kronik i torsdagens Politiken undskyld for storbankens "fartblinde" kurs op til 2008.

Her følger et uddrag fra kronikken, hvor topchefen reagerer på den massive kritik, der er regnet ned over pengeinstituttet i kølvandet på finanskrisen.

* Vi påtager os også vores del af ansvaret. Som Danmarks største bank har vi naturligvis et medansvar for, at krisen gik som den gik - på godt og ondt.

* Under den lange optur i årene op til krisen, hvor det hele gik stærkt, blev de fleste danske banker også fartblinde. Det gjaldt også Danske Bank.

* Der blev blandt andet lanceret komplicerede finansielle produkter, som få kunne forstå. Der blev foretaget investeringer, der viste sig ikke at være holdbare og ydet lån, der ikke kunne holde til, at konjunkturerne vendte.

* Vi har lært, at det er vigtigere, at vi har en sund og stabil forretning, end at vi vokser hurtigt.

* Vi har allerede fjernet incitamentet til at tænke på de kortsigtede gevinster og ændret vores bonusstruktur - både for rådgivere og ledelse. Medarbejdere i filialerne belønnes ikke for salg, men for tilfredse kunder.

* Vi har også fjernet nogle af de allermest komplicerede og udskældte produkter, lukket for investeringer i særligt spekulative konstruktioner og er i gang med at udfase en række andre.

* Det lyder voldsomt, når det rapporteres, at Danske Bank tjener 1,1 milliarder kroner (2011). Men sammenlignet med kapitalforrentningen i andre sektorer og virksomheder af Danske Banks størrelse er det faktisk alt andet end imponerende.

Kilde: Politiken

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.