Danske Bank er klar med app til pengeoverførsel

Glem alt om lange kontonumre. Nu kan du overføre penge med din mobil ved at sende en sms til modtageren.

Danske Bank er klar med app til pengeoverførsel

Først skal man på netbank med koder og NemId. Og når man så endelig er kommet så langt, har man ikke fået det rigtige kontonummer.

Det kan være besværligt at overføre penge til hinanden - men nu tager Danske Bank skridtet fuldt ud og kommer med en app, der gør det muligt at overføre penge med en sms.

- Du skal bare kende modtagerens mobiltelefonnummer. Man behøver altså ikke modtagerens kontonummer, siger Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank Personal Banking, i en pressemeddelelse.

Den nye app hedder MobilePay, og den kan bruges af alle over 15 år - ikke kun kunder i Danske Bank. Og frem til nytår er det helt gratis. Man skal have en en smartphone, et dansk mobilnummer, betalingskort og en bankkonto for at komme i gang.

- De fleste kender situationer, hvor man skal betale en ven, dele regningen for en middag eller købe noget af en privat. Men ofte har vi ikke kontanter på os siger Jesper Nielsen.

- Og i stedet for at hæve penge først eller overføre dem i net- eller mobilbanken. Det gør vi meget nemmere nu, siger Jesper Nielsen.

Pengene bliver altså overført direkte mellem brugernes betalingskort og konti og går ikke ind over mobilabonnementet.

Efter nytår vil det fortsat være gratis for kunder, som er tilmeldt Danske Banks kundeprogram. Men banken vil dog overveje, om løsningen på sigt skal koste penge for andre bankers kunder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.