Erhverv

Danske Bank flytter hovedsæde fra Holmens Kanal efter 146 år

Nyt domicil på Postgrunden i København skal udgøre nye og moderne rammer for Danske Bank fra 2023.

Danske Bank har siden 2016 boet til leje i sit hovedsæde i København. Men nu har banken flytteplaner. Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt/arkiv

Danske Bank har siden 2016 boet til leje i sit hovedsæde i København. Men nu har banken flytteplaner. Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt/arkiv

I 146 år har Danske Banks hovedsæde tronet ved Holmens Kanal i det indre København. Men fra 2023 skal banken flytte hovedsæde til Postgrunden - også i det indre København.

Her skal et nyopført domicil danne rammen for storbankens hovedfunktioner i Danmark. Det oplyser banken i forbindelse med sit regnskab for 2017.

- Det nye hovedsæde er en del af vores strategi om at skabe det bedste udgangspunkt for at forbedre kundeoplevelsen i banken, samtidig med at det skaber tidssvarende omgivelser for medarbejderne.

- Flytningen er en del af vores strategi om at samle vores aktiviteter på to hovedlokationer i Storkøbenhavn, skriver banken i sit regnskab.

Den anden hovedlokation ligger i Høje Taastrup, hvor banken allerede bor.

Danske Bank solgte bygningerne i Holmens Kanal i 2016 for 1,4 milliarder kroner til det skotske livsforsikringsselskab Standard Life.

Siden har Danske Bank boet til leje i hovedkvarteret, som består af i alt 37.000 kvadratmeter kontorareal i 14 bygninger.

Det nye hovedsæde skal bygges på Postgrunden tæt ved Københavns Hovedbanegård, som skal være et nyt område med cafeer, restauranter og kontorbygninger i Københavns centrum.

I dag ligger en postterminal, som Post Danmark solgte i 2015 og som ikke længere er i brug.

Danske Banks nye hovedsæde skal bygges fra grunden og skal rumme et bankmuseum, en cafe og en filial af banken. Omkring 4000 ansatte får deres daglige gang i den nye bygning.

- Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde, siger Thomas F. Borgen, topchef i Danske Bank, i en pressemeddelelse.

- Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner, tilføjer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst