Danske Bank: Regnskabet er opmuntrende

Finanskoncernen Danske Bank kom ud af årets første kvartal med et overskud før skat på 4,3 milliarder kroner.

Finanskoncernen Danske Bank kom ud af årets første kvartal med en resultat for kerneaktiviteter på 4,3 milliarder kroner før skat.

Efter skat lyder resultat på 2,8 milliarder. Resultat efter skat er en forbedring på 91 procent i forhold til første kvartal sidste år, oplyser koncernen.

Administrerende direktør Thomas F. Borgen betegner resultat som opmuntrende.

- Vores finansielle resultater for første kvartal 2014 er opmuntrende. Selvom den svage økonomiske aktivitet i samfundet giver os udfordringer på indtægtssiden, opvejes det af en række andre positive elementer i regnskabet.

- Blandt andet kan vi nu se en tydelig effekt af vores omkostningsinitiativer, ligesom vores nedskrivningerne fortsætter med at falde. Tilsammen betyder det en resultatfremgang på 91 procent sammenlignet med første kvartal sidste år, siger han i en kommentar til regnskabet.

Han fastslår, at bankens hovedprioritet er at styrke bankens markedsposition og

forbedre kundetilfredsheden.

- Det er en udfordring, og det kommer til at tage tid at nå vores mål.

- Den overbevisende fremgang, vi har set i kundetilfredsheden hos vores største virksomhedskunder og institutionelle kunder i Norden, bekræfter os i, at vi også kan lykkes med vores ambitiøse mål for både privat- og erhvervskunder, siger Thomas F. Borgen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst