Danske Bank sælger 76 ejendomme

Fire filialer i Nordjylland med i kæmpehandel

Anders Abildgaard
Danske Banks filial i Algade i Aalborg er en af de fire nordjyske filialer, der indgår i handelen. Arkivfoto
Erhverv 16. november 2016 13:50

NORDJYLLAND: Danske Bank har i de seneste par år solgt ud af sine mange ejendomme landet over, og nu er det lykkedes banken at afhænde sine sidste 76 ejendomme. Køberne er den globale kapitalfond HIG Capital og det London-baserede ejendomsselskab M7 Real Estate.

Banken fortsætter med at have til huse i ejendommene, men nu som lejer. Hvad salgsprisen er, ønsker parterne ikke at oplyse.

Handelen er et resultat af en beslutning i Danske Bank, der i lighed med flere andre banker har valgt en sale-and-lease-back strategi frem for selv at eje ejendomme. Gennem de seneste par år har banken solgt ud af ejendommene. Hovedsædet på Holmens Kanal i København blev eksempelvis solgt i foråret.

De 76 ejendomme var de sidste, som blev udbudt i en samlet pulje i begyndelsen af i år.

- Mange købere var interesserede i enkelte ejendomme, for der er mange perler imellem. Det tog noget tid at finde en køber til hele puljen. Når Danske Bank ønskede at sælge dem samlet, var det for ikke at stå tilbage med enkelte ejendomme, som ville være svære at komme af med, forklarer ejendomsmægler Claus Obel Skovgaard fra Home Erhverv, der har formidlet handelen.

I Nordjylland er det fire ejendomme, der indgår i salget, nemlig Danske Banks filialer i Algade og på Hadsundvej i Aalborg, på Genboløsvej i Nibe og i Himmerlandsgade i Aars.

Bankernes sale-and-lease-back strategi skal ses på baggrund af, at branchen står midt i en konsolidering, som omfatter trimning af deres filialnet. Den manøvre er lettere, når man er lejer frem for ejer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...