Danske Bank tjente 1,4 milliarder mere

Danske Bank fik flere indtægter og sparede på omkostninger i første kvartal. Overskud før skat på 4,3 mia.

Året er begyndt godt for finanskoncernen Danske Bank, der tjente 1,4 milliarder kroner mere før skat end i første kvartal sidste år. Resultatet på kerneaktiviteter er på 4,3 milliarder kroner før skat.

Efter skat lyder resultatet på 2,8 milliarder. Det er en forbedring på 91 procent i forhold til første kvartal sidste år, oplyser koncernen.

Administrerende direktør Thomas F. Borgen betegner resultatet som opmuntrende.

- Vores finansielle resultater for første kvartal 2014 er opmuntrende. Selvom den svage økonomiske aktivitet i samfundet giver os udfordringer på indtægtssiden, opvejes det af en række andre positive elementer i regnskabet.

- Blandt andet kan vi nu se en tydelig effekt af vores omkostningsinitiativer, ligesom vores nedskrivninger fortsætter med at falde. Tilsammen betyder det en resultatfremgang på 91 procent sammenlignet med første kvartal sidste år, siger han i en kommentar til regnskabet.

Banken har dels fået flere indtægter, dels sparet på driften. I forhold til første kvartal sidste år har banken i årets første tre måneder fået 258 millioner kroner mere i indtægter og sparet 358 millioner kroner på driften.

Topchef Thomas F. Borgen fastslår, at bankens hovedprioritet er at styrke markedsposition og forbedre kundetilfredsheden.

- Det er en udfordring, og det kommer til at tage tid at nå vores mål.

- Den overbevisende fremgang, vi har set i kundetilfredsheden hos vores største virksomhedskunder og institutionelle kunder i Norden, bekræfter os i, at vi også kan lykkes med vores ambitiøse mål for både privat- og erhvervskunder, siger Thomas F. Borgen.

For hele 2014 forventer banken, at resultatet vil ligge i den høje ende i intervallet 9-12 milliarder kroner. Salget af ejerandelen i kortvirksomheden Nets, der blandt andet driver dankortet og e-boks, ventes at polstre bundlinjen med en milliard kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.