Danske Bank tjente milliarder i 2012

Og forventer endnu højere overskud i år

Danske Banks ledelse er godt tilfreds med resultatet.Foto: Danske Bank
Virksomhedsøkonomi 7. februar 2013 11:48

KØBENHAVN: Danske Bank kom ud af 2012 med et overskud på 8,6 milliarder kroner før skat. Efter skat blev resultatet 4,7 milliarder kroner, oplyser banken. Det er hele tre milliarder bedre end året før.

Det er bankens topchef Eivind Kolding godt tilfreds med.

- Det er det bedste resultat siden 2007 og klart et skridt i den rigtige retning. De indtjeningstiltag, vi har taget initiativ til, begynder at slå igennem.

- Det har sammen med forbedrede forhold på kapitalmarkederne og et stærkt fokus på omkostningerne betydet fremgang i 2012, siger Eivind Kolding i meddelelsen til Fondsbørsen.

Topchefen understreger, at banken er i fuld gang med at implementere bankens nye strategi, der skal sikre, at banken når sine mål i 2015.

Banken har blandt andet varslet lukning et stort antal filialer og indfører abonnementsordning, hvor kunderne afhængig af økonomisk formåen skal betale for at have konto i banken.

Bankens samlede indtægter i 2012 var 47,7 milliarder kroner. Det er en stigning på 10 procent i forhold til året før. Samtidig var nedskrivninger på udlån fem procent lavere end året før.

Forbedrede forhold på kapitalmarkederne gav banken en fremgang i handelsindtægterne, der sammenlagt udgjorde 8,9 milliarder kroner. Det er en stigning på 22 procent i forhold til 2011.

På trods af milliardoverskud, skal bankens aktionærer ikke sætte næsen op efter at få udbytte af deres aktie. Bankens bestyrelse vil indstille til generalforsamlingen, at der ikke udbetales udbytte.

Kursen er kun sat en vej i Danske Bank: Der skal flere penge i kassen, og for 2013 venter banken et resultat på mellem 7,5 og 10 milliarder kroner efter skat. Det er næsten en fordobling af resultatet for 2012.

Det forventede 2013-resultat svarer til en forrentning af egenkapitalen på fra 5,5 til 7 procent. Fremtidsudsigterne fik aktien til at stige med 2,9 procent til kurs 107,50 da Fondsbørsen åbnede./ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...