EMNER

Danske Bank undskylder fartblindhed op til finanskrise

Undskyld. Sådan lyder den opsigtvækkende melding fra Danske Banks topchef, der beklage bankens handlinger

Danske Bank hovedsæde ved Bremerholm. Foto Scanpix

Danske Bank hovedsæde ved Bremerholm. Foto Scanpix

HELE LANDET: I en opsigtvækkende Kronik i Politiken torsdag reagerer Danske Banks ordførende direktør, Eivind Kolding, på den massive kritik, der er haglet ned over banken de seneste måneder.

Eivind Kolding tager et klart medansvar for finanskrisen og beklager bankens overivrige og profithungrende kurs op til 2008.

- Under den lange optur i årene op til krisen, hvor det hele gik stærkt, blev de fleste danske banker også fartblinde. Det gjaldt også Danske Bank, lyder det fra Eivind Kolding i Politiken.

Danske Bank har fået offentlige tæv efter at have lanceret sin nye strategi ’New Standards’. Banken er blevet anklaget for dobbeltmoral ved at pynte sin reklamekampagne med billeder af den kapitalismekritiske bevægelse Occupy Wall Street.

Kritikken fik først banken til at fjerne de kontroversielle billeder. Nu følger topchefen op med at beklage, at banken solgte finansielle produkter, som de færreste kunder og medarbejdere kunne forstå.

Derudover indrømmer han flere fejlslagne investeringer og henviser her især til det voldsomt tabsgivende indtog i Irland.

Politiken spørger i sin torsdagsudgave også Eivind Kolding, om der med kronikken er tale om en regulær undskyldning.

- Ja, du kan godt tage det som en undskyldning. Undskyldningen er blandt andet for, at vi var en del af det system, som kom op i for høj fart inden finanskrisen.

- Vi skulle have stoppet tidligere. Vi skulle have stoppet vores vækst, stoppet noget udlån og nogle produkter, siger Eivind Kolding.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.