Danske Banks aktier i himmelflugt efter regnskab

Selvom Danske Bank sænker forventning til årets bundlinje i halvårsregnskab, er bankens aktie steget markant.

Danske Banks aktier i himmelflugt efter regnskab

Investorerne har tilsyneladende hurtigt tilgivet, at Danske Bank har skruet forventningerne til årets bundlinje ned med en milliard kroner.

Torsdag ved middagstid er bankens aktie steget omkring otte procent på Københavns Fondsbørs og koster nu 111,50 kroner.

Danske Bank offentliggjorde i torsdagens regnskab for første halvår 2013, at forventningerne til årets resultat efter skat er sat ned fra 7,5 - 10 milliarder kroner til nu at være 6,5 - 9 milliarder kroner.

Men ifølge aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank er der både negative og positive elementer i Danske Banks regnskab.

Toplinjen er den store skuffelse i regnskabet, mens der er styr på omkostningerne, og samtidig er nedskrivningerne faldet noget mere, end analytikerne havde regnet med.

De lavere indtægter skyldes især svagere nettorenteindtægter.

- De lavere nettorenteindtægter tager sit afsæt i forsat tilbageholdende lånelyst hos både forbrugere og virksomheder, men afspejler også en hård kamp om kunderne, i hvert fald de gode af slagsen.

- Samtidig er det fortsat generelt lave renteniveau med til at presse toplinjen hos bankerne, siger Bjørn Schwarz fra til Ritzau Finans.

Bankens nedjustering kommer ikke som den store overraskelse, siger han.

- De fleste analytikere havde i forvejen lagt sig i den lave ende af det gamle interval.

- Men det er da en mindre skuffelse derhen af, at det ikke er så længe siden, at Danske Bank har været igennem en større strategiproces, som mundede i de forventninger, som nu bliver justeret, siger Bjørn Schwarz.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.