Danske Banks aktier i himmelflugt

Danske Bank-aktien stiger torsdag med 9,3 procent - største enkeltdags stigning siden oktober 2011.

Danske Banks aktier i himmelflugt

Danske Bank-aktien var ved børslukning torsdag steget med 9,3 procent, så den nu koster 112,90 kroner.

Det er den højeste stigning på en enkelt dag siden oktober 2011, og betyder, at bankens aktionærer er blevet knap 10 milliarder kroner rigere på én dag.

Allerede ved middagstid var Danske Bank-aktien steget med omkring otte procent på Københavns Fondsbørs og kostede da 111,50 kroner.

Stigningerne sker på dagen, hvor Danske Bank offentliggjorde sit regnskab for første halvår 2013, samt at forventningerne var sat ned til 6,5-9 milliarder kroner.

Danske Banks forventninger til hele året gik før på, at resultatet vil lande et sted mellem 7,5 og 10 milliarder kroner, og dermed er spændet sænket med en milliard kroner.

Danske Banks topchef Eivind Kolding erklærede sig overordnet tilfreds med resultatet.

Han forklarede, at nedjusteringen skyldes svære makroøkonomiske forhold.

- Dette skal ses på baggrund af uroen på de finansielle markeder i juni, der påvirkede handelsindtægterne og indtægterne fra forsikringsaktiviteter, siger han i regnskabet om de dæmpede forventninger.

Men ifølge aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank er der både negative og positive elementer i Danske Banks regnskab.

Toplinjen er den store skuffelse i regnskabet, mens der er styr på omkostningerne, og samtidig er nedskrivningerne faldet noget mere, end analytikerne havde regnet med.

De lavere indtægter skyldes især svagere nettorenteindtægter.

- De lavere nettorenteindtægter tager sit afsæt i fortsat tilbageholdende lånelyst hos både forbrugere og virksomheder, men afspejler også en hård kamp om kunderne, i hvert fald de gode af slagsen.

- Samtidig er det fortsat generelt lave renteniveau med til at presse toplinjen hos bankerne, siger Bjørn Schwarz til Ritzau Finans.

Bankens nedjustering kommer ikke som den store overraskelse, siger han.

- De fleste analytikere havde i forvejen lagt sig i den lave ende af det gamle interval.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.