Danske Banks kunder er blevet bedre betalere

Privatkunder, virksomheder og landmænd er blevet bedre kunder. Det smitter af på Danske Banks nedskrivninger.

Danske Banks kunder er blevet bedre betalere

Kunderne i Danmarks største bank er blevet bedre til at betale deres lån. Det betyder, at Danske Banks nedskrivninger i andet kvartal er landet markant lavere end ventet.

Nedskrivningerne var på blot 924 millioner kroner, mens analytikerne havde ventet nedskrivninger for godt 1,4 milliarder kroner ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Dermed er niveauet det laveste siden andet kvartal 2008, oplyser en tilfreds ordførerende direktør Eyvind Kolding i torsdagens halvårsregnskab:

- Det er tilfredsstillende, at nedskrivningerne er faldet til det laveste niveau siden andet kvartal 2008, og vi har styr på omkostningerne samtidig med, at vi investerer i udvikling af nye produkter, opkvalificering af vores medarbejdere og forenkling af vores processer.

Årsagen skal findes i en forbedret kreditkvalitet hos bankens kunder, lyder det.

- Vi ser tegn på en forbedret kreditkvalitet generelt for vores låneportefølje. Nedskrivningerne vedrører hovedsageligt danske privatkunder, erhvervsejendomme og landbrug, skriver banken i regnskabet.

Banken forventer også, at nedskrivningerne vil falde i resten af 2013 og være lavere end i 2012, især i bankens danske erhvervsdel og i Irland.

Danske Bank fastholder forventningerne til nedskrivninger hos kunder i Irland på 2,5 milliarder kroner i 2013 og 2014.

Banken er dog nødt til at sænke forventningerne til årets samlede resultat.

Forventningerne ligger nu på mellem 6,5 og 9 milliarder kroner efter skat, mens forventningerne før gik på mellem 7,5 og 10 milliarder kroner. Dermed er spændet sænket med en milliard kroner.

Nedjusteringen skyldes ifølge Eivind Kolding blandt andet svære makroøkonomiske forhold.

- Dette skal ses på baggrund af uroen på de finansielle markeder i juni, der påvirkede handelsindtægterne og indtægterne fra forsikringsaktiviteter, siger han.

Nedjusteringen sker trods et halvårsresultat, som endte på 3,7 milliarder kroner efter skat. Det svarer til en fremgang på 61 procent.

- Resultatet er en væsentlig forbedring i forhold til samme periode 2012 og er et vigtigt skridt frem mod 2015, siger Eyvind Kolding.

- Men de vanskelige makroøkonomiske vilkår med lave renter kombineret med uroen på finansmarkederne i juni betyder, at vi justerer vores forventning til årets resultat, siger Eivind Kolding.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.