Danskere: Det er ikke okay at køre lidt for stærkt - men vi gør det selv

Sker der noget uventet, gør det en stor forskel, om man kører for stærkt, siger Rådet for Sikker Trafik

Ritzau
67 procent svarer i en undersøgelse, der er lavet af Promonitor for Rådet for Sikker Trafik, at de enten meget ofte eller en gang imellem kører 90 kilometer i timen eller mere, hvor de kun må køre 80 kilometer i timen. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix
Kriminalitet 11. oktober 2018 21:15 - Opdateret 12. oktober 2018 06:12

HELE LANDET: De fleste danskere er enige om, at det ikke er i orden, når speedometeret viser en hastighed, der overskrider den lovlige grænse.

73 procent svarer i en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, at det ikke er socialt acceptabelt at køre 10 kilometer i timen for hurtigt på en landevej.

Men i samme undersøgelse vurderer 67 procent af danskerne, at de jævnligt kører 90 kilometer i timen, hvor man kun må køre 80 kilometer i timen.

Det ser ud til, at der er gode intentioner, men de bliver ikke altid overholdt, lyder det fra Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder i rådet.

- Det siger noget om, hvor svært det kan være, når man kører i sin bil på en lige landevej, at mærke, at bare man kører 95 kilometer i timen i stedet for 80, så gør det en kæmpe stor forskel.

- Det er simpelthen ikke til at mærke, specielt ikke hvis man kører i en ny bil. Der er altså en diskrepans mellem det, folk siger, og hvad de kommer til at gøre, siger hun.

Hastighedskontrol i weekenden

Fra fredag til søndag vil politiet stå langs vejene i Danmark med laserkontroller og holde øje med bilernes hastighed.

Risikoen for at ende i en dødsulykke bliver ifølge Rådet for Sikker Trafik fordoblet, hvis du kører bare 13 kilometer i timen for hurtigt.

- Hvis der sker noget uventet, så gør det en kæmpestor forskel, siger hun.

For høj fart er involveret i 52 procent af alle dødsulykker på danske veje. Det påvirker standselængden og giver kortere tid til at reagere i.

- Det er det, der kan være afgørende for, om du når at standse helt op, eller om du ender i en ulykke, siger Michelle Laviolette.

Det er Promonitor, der har lavet undersøgelsen for Rådet for Sikker Trafik.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...