Danske bilkøbere fortsætter med at være i forårshumør

Selv om april havde en lille tilbagegang i bilsalget sammenlignet med marts, er der stadig godt gang i salget.

Det samlede bilsalg er i fortsat vækst, om end april endte 14 procent under forrige måneds absolutte rekord, oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Ses der på april i år, endte salget 5,8 procent over april sidste år. Samtidig gav de første fire måneder i år en fremgang på 5,5 procent over sidste år.

Tendensen gælder for personbiler, varebiler og lastbiler, og tendensen er mere markant for de erhvervsmæssige vare- og lastbiler, oplyser brancheorganisationen.

- Vi betragter tallene som et klart tegn på fortsat optimisme i samfundet som helhed og specielt som et utvetydigt tegn på større aktivitetsniveau i erhvervslivet, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

På samme måde bekræfter april tendensen til, at danskerne stadig køber lidt større biler, forklarer Gunni Mikkelsen.

Autobranchen Danmark hæfter sig ved, at erhvervslivet har købt 33 procent flere personbiler i år sammenlignet med sidste år.

Samlet set kom 16.941 personbiler for første gang ud på de danske veje i april 2015.

- Stemningen i erhvervslivet er positiv, og det kommer til udtryk i bilsalget. Erhvervslivet står nu for knap 40 procent af det samlede personbilsalg, der til sammenligning er 10 procentpoint højere end sidste år.

- Samtidig efterspørger erhvervslivet større biler sammenlignet med det private bilsalg, siger Jens Brendstrup, administrerende direktør i Autobranchen Danmark, i en pressemeddelelse.

Brancheorganisationen peger dog på, at det fortsat er leasing, der præger bilslaget. De mange leasingaftaler er ifølge Autobranchen Danmark klart medvirkende til, at salget af større biler er højere sammenlignet med sidste år.

- Det er nemlig oftest de lidt større biler, som de vælger at lease, siger Jens Brendstrup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.