Danske curlingkvinder får hul på bylden med to VM-sejre

Efter fire dage med det ene nederlag efter det andet tog Danmark onsdag sejre over både Japan og Skotland.

Madeleine Dupont (til højre) og resten af det danske hold er i strålende humør, efter at det onsdag lykkedes at hente de første sejre ved VM i Silkeborg.

Madeleine Dupont (til højre) og resten af det danske hold er i strålende humør, efter at det onsdag lykkedes at hente de første sejre ved VM i Silkeborg.

SILKEBORG:Det skulle syv forsøg til, før det endelig lykkedes de danske curlingkvinder at hente den første sejr ved VM i Silkeborg.

Efter seks nederlag på stribe vandt skipper Madeleine Dupont og hendes hold onsdag formiddag 7-1 over Japan.

Og da det danske hold først havde fundet opskriften på sejr, fulgte nummer to omgående, da Danmark senere onsdag tog en 9-6-sejr over Skotland.

Danskerne fik en fremragende åbning på kampen mod japanerne, da de fik to sten i huset og bragte sig foran med 2-0.

Åbningen blev fulgt op af to ender, der endte 1-0 til Danmark, så stillingen var 4-0.

I fjerde ende reducerede Japan til 1-4, inden de stabilt spillende danskere kværnede videre og vandt de næste tre ender med 1-0, og så var kampen afgjort.

Også i onsdagens anden kamp fik Danmark en fin start, da holdet efter en pointløs første ende bragte sig foran 3-0 i anden.

Skotterne fik dog straks udlignet til 3-3, men tre ender senere var den danske føring genoprettet, da hjemmeholdet nåede op på 6-3.

Dupont og co. havde et forspring på 8-6 inden sidste ende, hvor danskerne udnyttede fordelen af at have sidste sten og afgjorde kampen til 9-6.

Det danske hold havde tabt de første seks kampe, men holdet er nu på pointtavlen i Silkeborg med en 11.-plads af 13 deltagende nationer. Der resterer fortsat fire kampe i det indledende gruppespil.

De seks bedste nationer får til sidst mulighed for at kæmpe om medaljer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.