Tennis

Danske Fed Cup-tenniskvinder jagter oprykning

Det danske Fed Cup-hold går efter oprykning fra fjerdebedste niveau, når der skal dystes i Athen til april.

Den 15-årige Clara Tauson er en del af det danske Fed Cup-hold, der i april jagter oprykning i Athen. Foto: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Den 15-årige Clara Tauson er en del af det danske Fed Cup-hold, der i april jagter oprykning i Athen. Foto: Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

De seneste to år er oprykning glippet trods føringer i oprykningskampe, men i 2018 skal det være for Danmarks Fed Cup-hold i tennis.

Sådan lyder ambitionen hos Jens Anker Andersen, der er dansk Fed Cup-kaptajn.

- Vores målsætning er at kvalificere os til en oprykningskamp.

- De seneste to år har vi ført 1-0 i den afgørende kamp, så en oprykning er mulig, hvis alt flasker sig, og vi rammer vores topniveau, Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse.

Danmark stiller op i Europe/Africa Zone Group II, som er det fjerdebedste niveau, og holdet består af både unge og rutinerede spillere.

Med på det danske hold er 25-årige Karen Barritza, 20-årige Emilie Francati, 26-årige Maria Jespersen og så den helt unge Clara Tauson, der er blot er 15 år.

Det danske hold skal fra 18. til 21. april spille tre puljekampe i forsøget på at nå en oprykningskamp på grusbanerne i Athen.

Otte hold deltager i to puljer med fire hold i hver, og der spilles alle mod alle i puljespillet. I hver puljekamp spilles der bedst af tre kampe, og en kamp består af to singler og en double.

Puljevinderne spiller om oprykning mod nummer to i den anden pulje, og nummer tre og fire i puljerne spiller om at undgå nedrykning.

- Vi ser ofte, at spillerne løfter deres niveau, når de spiller med Danmark på ryggen, siger Jens Anker Andersen, der også er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

De øvrige deltagende nationer er Israel, Egypten, Bosnien-Hercegovina, Grækenland, Luxembourg, Moldova og Norge.

Der trækkes lod til puljerne dagen før første kamp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst