Danske håndboldkvinder får stryg i VM-generalprøven

Det danske kvindelandshold tabte 23-29 til Spanien i sidste testkamp før VM-slutrunden i Serbien

Kristina Kristiansen i aktion for Danmark. Foto: Axel Schütt/Scanpix

Kristina Kristiansen i aktion for Danmark. Foto: Axel Schütt/Scanpix

AARHUS:Det danske kvindelandshold i håndbold tager en gevaldig skuffelse med i bagagen, når det i den kommende uge sætter kurs mod Serbien og VM-slutrunden.

Danskerne fik en skidt generalprøve på den turnering, da holdet i Aarhus led et klart 23-29-nederlag til Spanien efter en ujævn præstation.

Landstræner Jan Pytlicks tropper spillede især sløjt i første halvleg, hvor forsvaret aldrig fik fat i Alexandrina Barbosa, der tidligere stillede op for Portugal, men nu er en klar forstærkning for det spanske landshold.

Otte mål og flere målgivende afleveringer alene i første halvleg vidner om, at Barbosa havde en hyggelig eftermiddag i Aarhus.

Det havde den danske landstræner Jan Pytlick ikke. Han måtte se, at de to målvogtere Cecilie Greve og Rikke Poulsen ikke fik fat i ret meget, og derfor kom der heller ikke gang i kontraspillet, som var et stærkt våben i lørdagens kamp mod Tjekkiet.

Bedre blev humøret ikke af, at stregspilleren Mette Gravholt måtte forlade banen efter et slag på hoften, men Tvis-spillerens VM skulle trods alt ikke være i fare.

En smule mere kvalitet viste Danmark efter pausen, hvor de rød-hvide fik bedre fat i forsvaret.

Men angrebsspillet var fortsat ikke noget at prale af, og den spanske målvogter Navarro fik let spil på grund af alt for mange dårlige danske afslutninger.

Et lyspunkt kan Jan Pytlick dog tage med til Serbien: Den unge Anne Mette Hansen var et frisk pust, da hun kom på banen i kampens sidste fjerdedel. Ajax-spilleren tog initiativ og leverede en række scoringer.

Danmark indleder VM på lørdag, når Kina er modstanderen i den serbiske by Nis./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden