Danske hitbands: Selvfølgelig konkurrerer vi

De er vokset op sammen og kunne sagtens have været ét band. Men Scarlet Pleasure og Julias Moon er glade for, det ikke blev sådan.

De har samme smag i musik, de samme inspirationskilder og synes med egne ord, at "de samme ting er fede".

Der kan drages mange paralleller mellem de to bands Julias Moon og Scarlet Pleasure, men alligevel er der stor forskel på dem, fortæller medlemmerne, der fredag gik på scenen ved Smukfest i en dobbelt koncert.

- I Scarlet Pleasure er vi lidt blødere i vores sound. Når vi spiller sammen, kan vi virkelig mærke forskel på vores numre. Julias er mere bombastisk, og det er nok derfor, vi komplimenterer hinanden så godt, siger Alexander Malone, der spiller bas i Scarlet Pleasure.

At de to bands kommer så godt ud af det med hinanden, er ikke tilfældigt. Mange af medlemmerne har nemlig kendt hinanden siden, de var små.

De har spillet fodbold med hinanden, spillet musik sammen og de to forsangere har endda haft samme adresse.

Det første år af Scarlet Pleasures levetid var Julias Moons Louis Samson faktisk medlem af bandet, før han besluttede at gå egne vegne.

- Vi kunne i princippet have startet et band allesammen, siger Emil Goll, der er forsanger i Scarlet Pleasure, der har hittet med blandt andet "Heat" og "Windy".

- Louis var officielt med i Scarlet Pleasure det første år, og det er der både pressebilleder og en YouTube-video af, fortæller Emil Goll.

Men Louis Samson havde også egne ambitioner, og sammen med Oliver Kincaid og Nicolai Gabold (sidstnævnte har forladt bandet igen, red.) stiftede han bandet Julias Moon, der har hittet med numre som "Lipstick Lies" og "Palace".

Men selvom de to bands er overordentligt gode venner og har et tæt bånd, er de ikke bange for at indrømme, at der også er lidt konkurrence mellem dem.

- Der er der, men det er på en sund måde. Da Julias Moons nummer "Bay" kom ud, ville vi ikke rigtigt erkende hvor godt, det var. Jeg kan huske, at jeg sagde "Det er fandme poppet, Louis. Spil det lige igen", siger Emil Goll og griner.

- Da de fik "Bay" i radioen, havde vi stadig ikke en skid. Vi havde en kontrakt, men det var dem, der viste os, at det godt kunne lade sig gøre, siger Scarlet Pleasures trommeslager, Joachim Dencker.

På samme måde bruger de to forsangere hinanden til at højne ambitionerne.

- Louis er et naturtalent, og jeg har aldrig set nogen, der suger så meget til sig og lærer så hurtigt. Jeg er nødt til hele tiden gøre mig endnu mere umage, så på den måde har der været en sund konkurrence i det, uden at det var en dårlig ting, fortæller Emil Goll.

Skulle de to bands konkurrere i forskellige festivaldiscipliner, ville det se således ud:

Hvilket band er bedst til at drikke ølbong?

- Jeg er sygt dårlig til ølbong, i 2009 på Roskilde... Altså, jeg kan ikke drikke en ølbong uden at brække mig. Så den vinder Scarlet, siger Julias Moons Louis Samson.

Hvem scorer mest på festival?

- Vi er allesammen fucking sat, vi har kærester, og jeg har en kone. Men Scarlet har Joachim. Fortidens Joachim gør, at Scarlet vinder, siger Louis Samson.

Hvem har det bedst som festivalgæst?

- Oliver kan godt gå helt i teenagehumør og drikke og feste helt ubetinget. Så den vinder Julias Moon, siger Louis Samson og bliver bakket op af Scarlet Pleasure.

Hvilket band har de bedste fans?

- Det er jo de samme! Det er de samme mennesker, og de er allesammen fucking nice, siger Scarlet Pleasures Emil Goll.

Hvem kan gå højest i falset?

- Det er Emil. Jeg ryger for meget, jeg kan ikke, så her vinder Scarlet Pleasure også, siger Louis Samson.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.