Danske hold skræmmer ikke Standard Liege

Standard Liege slog for to år siden FCK to gange, og træner Luzon virker bestemt ikke skræmt af Esbjerg.

Danske hold skræmmer ikke Standard Liege

Måske er det de 13 sejre på stribe, der gør, at Standard Lieges træner, Guy Luzon, tager afslappet på aftenens Europa League-modstander, Esbjerg.

Måske er det bare spil for galleriet, når han igen og igen siger, at han ikke koncentrerer sig om hverken Esbjerg eller nogen som helst andre end sit eget mandskab.

Et eller andet gør han i hvert fald rigtigt i den belgiske storklub, der har indledt sæsonen med syv sejre i den hjemlige liga og seks i Europa League-kvalifikationen.

- Jeg ved, at Esbjerg slog St. Etienne i kvalifikationen, men ellers ser jeg mest på mit eget hold, lød det typiske svar fra Standard-træneren, da han holdt pressemøde onsdag aften.

Men resultatmæssigt har han altså noget at have attituden i. Og et blik på statistikkerne vil bekræfte Luzon i, at hans klub har det fint med dansk modstand.

Standard Liege mødte senest FC København i Europa League-gruppespillet i 2011. Først vandt belgierne en stensikker 3-0-sejr på hjemmebane over københavnerne, der dengang blev trænet af Roland Nilsson.

Også i returkampen i Parken var Standard Liege bedst og vandt 1-0 på et mål af den blot 18-årige Michy Batshuayi, der stadig er en af holdets profiler.

Derudover har Standard kun erfaring med dansk modstand fra et opgør mod AaB i den daværende Intertoto Cup i 1996, hvor belgierne vandt med 1-0.

I aften klokken 19 gælder det Esbjerg hjemme på Stade de Sclessin i Liege.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst