Danmark

Danske hundeejere bryder loven

Et stort antal hundeejere fravælger den lovpligtige ansvarsforsikring til deres hund.

Alle hunde skal ifølge loven have en forsikring, hvis den kommer til at lave ulykker. Foto: Iris/Scanpix

Alle hunde skal ifølge loven have en forsikring, hvis den kommer til at lave ulykker. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:83 procent af hundeejerne i undersøgelsen svarer ja til spørgsmålet, om de har en hundeansvarsforsikring. Det betyder, at hele 17 procent af hundeejerne i undersøgelsen bryder loven, ved ikke at have en hundeansvarsforsikring. Det viser undersøgelsen, der er foretaget af YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring.

- Der følger et stort ansvar med, når man anskaffer sig en hund. Udgifterne til en hvalp kommer bag på mange, men hundeansvarsforsikringen er ikke et sted, hvor man kan spare - dels er det ulovligt, og dels kan det blive meget dyrt for hundeejeren, siger Sonja Karaoglan, landechef i Agria Dyreforsikring, i en pressemeddelelse.

Hvis din hund f.eks. jagter en kat gennem naboens hus med smadret indbo til følge, eller hvis hunden løber ud foran en bil og forårsager en ulykke med personskade - eller hvor en person ligefrem dør - kan den manglende hundeansvarsforsikring blive en meget dyr fornøjelse. De implicerede personer har nemlig krav på erstatning, og du skal selv til lommerne, hvis hunden ikke har en ansvarsforsikring.

Stort ansvar

Anne Orholt, kommunikationsmedarbejder i Dansk Kennel Klub, mener, at 17 procent uden den lovpligtige hundeansvarsforsikring er et meget højt tal.

- Som hundeejer har man et stort ansvar. Hvis ens hund bider en anden hund eller et menneske, så skal forsikringen være i orden. Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke, kan omkostningerne løbe op i meget store summer. I første omgang kan skaden blive dækket af puljen for uforsikrede eller ukendte hunde. Men efterfølgende kan hundeejeren blive gjort personligt ansvarlig. Det vil kunne ruinere hundeejeren år ud i fremtiden. Man kører jo heller ikke rundt i en bil uden at have sin ansvarsforsikring i orden, siger hun.

Anne Orholt mener, at forsikringsbranchen og det lovpligtige Dansk Hunderegister bør sætte sig sammen og se nærmere på, hvordan tallet kan nedbringes. Hun understreger, at medlemmer af Dansk Kennel Klub, som går til træning med deres hunde, altid får tjekket hundens forsikring, inden de kan begynde.

Den primære grund til at droppe den lovpligtige hundeansvarsforsikring er ifølge respondenterne i undersøgelsen, at den ikke er nødvendig. Det svarer 26 procent af de adspurgte uden en forsikring. 17 procent mener ikke, en hundeansvarsforsikring kan betale sig.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.