Danske ishockeydrenge vinder VM-gyser i overtiden

Morten Greens afgørende scoring sikrede en uhyre vigtig dansk ishockeysejr ved A-VM mod Slovenien

De danske ishockeydrenge kunne juble over den første sejr ved A-VM.Foto: Scanpix

De danske ishockeydrenge kunne juble over den første sejr ved A-VM.Foto: Scanpix

STOCKHOLM:Det danske ishockeylandsholds status som A-nation er formentlig sikret et år endnu, efter at danskerne tirsdag eftermiddag vandt en gyserkamp mod Slovenien med 3-2 efter overtid i Stockholm.

Resultatet betyder, at Slovenien mindst skal have to point mere end Danmark i resten af turneringen, og med topnationer som Sverige, Tjekkiet, Canada og Schweiz som slovenernes modstandere virker det temmelig urealistisk.

Morten Green stod for det gyldne mål knap to minutter inde i overtiden.

Danmarks første sejr kom i hus efter en nervøs affære, hvor danskerne ikke helt levede op til præstationerne tidligere i turneringen.

Sammenlignet med de to første kampe mod Canada og Norge blev i hvert fald de to første perioder en underlig, småtam affære, der manglede fysisk intensitet.

I en gabende tom Globen spillede danskerne sig uden synderlig anstrengelse frem til tre fine muligheder inden for de første minutter, men formåede ikke er skaffe sig den start, der kunne have givet ro.

I stedet kom slovenerne foran efter seks minutters spil, da Rok Ticar styrede et slagskud i nettet bag målmand Simon Nielsen, der var tilbage i det danske mål.

Slovenien viste sig som ventet som et noget dårligere hold end både canadierne og nordmændene, men til gengæld var de dygtige til at score på tidspunkter, hvor danskerne ellers følte sig ovenpå.

Det skete også i anden periode, hvor danskerne havde været jævnt overlegne, efter at Kim Staal havde udlignet.

To rappe danske udvisninger gav imidlertid slovenerne knap fire minutter i overtal, og så kunne Ticar igen bringe de undertippede foran.

Det skete lige efter, at Mikkel Bødker havde misset en kæmpechance, da han lige akkurat ikke fik prikket pucken ind i mål, efter at han ellers havde udmanøvreret Robert Kristan i det slovenske mål, mens danskerne spillede i undertal.

Da begyndte det at ligne en kamp, hvor det bare ikke gik Danmarks vej og dermed et stort skridt mod et farvel til ishockeyens fineste selskab.

Men danskerne valgte det helt rigtige øjeblik til endelig at få udbytte af powerplay, da Morten Madsen kunne sende pucken i nettet med 14 minutter tilbage at spille.

Herfra blev det yderst nervøst i begge ender, indtil kaptajn Green lavede det mål, der formentlig sikrer Danmarks topstatus./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.