Fodbold

Superligaen er på vej mod ny struktur

Meget tyder på, at Superligaen går fra 14 til 12 hold, skriver Ekstra Bladet

Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Superligaen skal evalueres i maj, og her vil klubberne stilling til den kritik, der er blevet rettet mod den nuværende struktur.

Det oplyser Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i en pressemeddelelse.

Søndag blev sidste runde i grundspillet afviklet, og her blev der spekuleret i, at det for flere holds vedkommende kunne betale sig at tabe for at opnå en mere fordelagtig placering i det kommende nedrykningsslutspil.

- Vi har noteret os de kommentarer, der er kommet til strukturen både her i forbindelse med afslutningen af grundspillet, men også andre input i løbet af den her og forrige sæson.

- Det har hele tiden været aftalen, at strukturen skal evalueres af klubberne efter de første to sæsoner. Det gør vi helt som planlagt i maj.

- Hvis klubberne bliver enige om at lave noget om, så vil de ændringer blive implementeret allerede fra den kommende sæson, såfremt det er muligt, siger Claus Thomsen.

Og ifølge Ekstra Bladet er der ændringer på vej.

Avisen erfarer således, at der blandt superligaklubberne er en forventning om, at der kan skabes flertal om at reducere Superligaen fra 14 til 12 hold.

- Det er ønsket at gøre op med 14-holds modellen, fordi kampantallet er blevet for voldsomt, og der er for mange ligegyldige kampe uden nødvendigt tilskuerappel. Derfor peger alt nu mod en tilbagevenden til den 12 holds Superliga, som har været modellen siden 1995, men det bliver ikke den gammelkendte model med 33 kampe. Ønsket er at fastholde en slutspils-model, da der er en udbredt accept af, at den skærpede interesse frem mod sæson-afslutningen har været godt for Superligaen, skriver Ekstra Bladet.

I løbet af søndagens kampe vakte det opsigt, at Sønderjyske eksempelvis på sin officielle Twitter-profil udtrykte glæde ved en scoring til FC Midtjylland.

Sønderjyske beklagede efterfølgende de kontroversielle tweets.

Flere spillere og trænere rettede desuden en skarp kritik af strukturen. En af dem var cheftræner Thomas Thomasberg, der sammen med Hobro trak nitten og endte i den nedrykningspulje, hvor der er længst til overlevelse.

- Det er en lortestruktur, når man skal ud og spille om nedrykning, og man ved, at de, der er endt som nummer otte og ni, i grove træk er reddet. Det er frustrerende.

- Sport skal jo ikke handle om, at man kan spekulere i, om det er bedre at blive nummer otte eller ni i stedet for nummer syv. Det må det aldrig komme til, og det skal der selvfølgelig kigges på, sagde Thomasberg.

/ritzau/tj

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst